BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMobius: Kriz Türkiye için fırsat----

Mobius: Kriz Türkiye için fırsat

Mobius: Kriz Türkiye için fırsat
06 Mayıs 2020 - 09:14 www.finansgundem.com

Ünlü borsacı Mobius "ABD de tedarik zincirini çeşitlendiriyor. Burada Türkiye için fırsatlar var. Çinli üreticiler Türkiye'ye gelebilir” dedi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye-ABD İş Konseyi'nin (TAİK) "#Korona Sonrası Dünyada Türkiye için Kazanma Stratejileri" başlıklı Transatlantic Talks toplantı dizisine konuk olan ünlü yatırımcı Dr. Mark Mobius, "Çinli üretici Türkiye'ye gelebilir" diyerek Çinli üreticilerin ticaret savaşından korunmak için Çin dışına çıktığını belirtti. Küreselleşmenin zayıflamadığını aksine güçlendiğini belirten Mobius "ABD de tedarik zincirini çeşitlendiriyor. Burada Türkiye için fırsatlar var. Çinli üreticiler Türkiye'ye gelebilir, Türkiye ABD'ye ihracatını artırabilir ve ABD'nin tedarik zincirine daha fazla girebilir" diye konuştu.

Türk diplomatların ABD ile ilişkileri de iyileştirmesi gerektiğini belirten Mobius, "STA anlaşması ya da Gümrük Birliği gibi bir anlaşması olmaması için hiçbir neden yok. Türkiye'nin ABD'ye ABD'de yüksek miktarda üretilemeyen ve ihraç edebileceği çok şey var" dedi.

GAP gibi dev bir proje gerekli

Swap anlaşması yapılmadığı ve IMF'ye başvuran ülke sayısının giderek arttığı bir ortamda yatırımcı güveninin nasıl tashih edilebileceğine ilişkin soruya ise Mobius "GAP projesine benzer dev bir istihdam ve altyapı projesi yapılmalı. Türkiye bunu kendi finanse edebilir, ekonomiyi büyüteceği için yabancı yatırım da gelir" yanıtını verdi. Petrol fiyatlarının bir yıla düzeleceğini öngören Mobius "Türkiye kaynağı varsa stoklayabildiği kadar petrol stoklasın" dedi.

Türk varlıklarında alım fırsatı

Bol likiditenin hisselere yarayacağını fakat altının da her portföyde yüzde 10 olması gerektiğini söyleyen Mobius, "Şu anda Türkiye'de borsa boğaya dönmüş görünüyor. Düşüşler tabii ki olacaktır ama alım fırsatları var" dedi. Hisselerde sektörel tavsiteleri sorulduğunda ise Mobius "Sağlık ürün ve hizmetleri çok büyük ilgi görecek. Türkiye özelinde ihracat şirketleri ve teknolojiye ayak uydurabilen geleneksel şirketleri izlemek gerek" yanıtını verdi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre VURAL07 Mayıs 2020 01:57

    Gerçekten şu döviz kurunun Ülkemize en iyi faydası bu olur.Sanayi ve Fabrikalar Anadoluya dağılırsa.Miss

  • Hakan Demir06 Mayıs 2020 09:51

    Başta otomotiv yedek parçası ürettiren büyük şirketler başta olmak üzere Türkiyeye gelebilirler.