BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMobius: Altına yatırım yapan uzun vadede ödülünü alır----

Mobius: Altına yatırım yapan uzun vadede ödülünü alır

Mobius: Altına yatırım yapan uzun vadede ödülünü alır
20 Ağustos 2019 - 11:24 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Mark Mobius: Her seviyede altın almak gerektiğini düşünüyorum

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, yatırımcılara altın almaları tavsiyesinde bulundu. Mobius, merkez bankalarının para politikalarını gevşetmeye devam ettiklerine ve kriptoparaların ortaya çıkışının somut varlıklara talebi güçlendirmeye yaradığına işaret ederek, değerli metallere yatırım yapanların uzun vadede ödülünü alacaklarını savundu.

Bloomberg TV'ye konuşan Mobius Capital Partners LLP kurucusu Mark Mobius, "Altının uzun vadeli görünümü yukarı ve bunu söylememin nedeni para arzının artmaya devam devam etmesi. Her seviyede altın almak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye çalıştıklarını ve "çılgın" gibi para bastıklarını savunan Mobius, bu ortamda yatırımcıları portföylerinin yüzde 10 kadarını fiziki altına ayırmalarını tavsiye ettiğini belirtirken, altın için bir hedef fiyat telaffuz etmedi. Geçtiğimiz hafta 1534,81 dolar/ons ile 6 yılın en yüksek seviyesini gören spot altın, 1.493 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilmenin ardından bugün 1.501,03 dolar/ons seviyesini gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)