BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMobilya ihracatında tüm zamanların mayıs ayı rekoru----

Mobilya ihracatında tüm zamanların mayıs ayı rekoru

Mobilya ihracatında tüm zamanların mayıs ayı rekoru
25 Haziran 2022 - 18:42 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre mobilya ihracatı mayıs ayında 2021'in aynı dönemine oranla yüzde 14,4 arttı ve 337 milyon dolara ulaştı. Böylelikle tüm zamanların mayıs ayı rekoru kırılmış oldu.

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu rakamlarına göre ülke ihracatı, geçen ay 2021'in aynı ayına göre yüzde 15,2 yükselerek 18,9 milyar dolara ulaştı ve en iyi mayıs ayı performansını elde etti.

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü de mayısta yüzde 22'lik artışla 613 milyon dolarlık ihracat yaptı. Sektörde en büyük paya sahip olan mobilyada ihracat, yüzde 14,4'lük artışla 337 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İlk beş ayda mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde ihracat 3,32 milyar dolara ulaşırken, mobilya sektöründe kazanç 1,96 milyon dolar olarak kaydedildi.

Mobilyada en çok ihracat Irak ve Almanya'ya

Mayısta mobilya sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler Irak, Almanya, ABD, İsrail ve Fransa olarak sıralandı. Geçen ay ihracatın en çok arttığı ülke ise yüzde 53,5 ile Katar oldu.

Bu dönemde, mobilya ihracatında öne çıkan ürünler arasında çocuklar için karyola ve beşikler, oturmaya mahsus mobilyalar, yemek ve oturma odaları için ahşap mobilyalar, metal mobilyalar ve yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar yer aldı.

Son 5 yılda yüzde 60'lık artış

TİM Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye'nin mayısta tüm sektörler özelinde yeni bir ihracat rekoruna imza atmasından dolayı mutlu olduklarını bildirdi.

Küresel ekonomiyi zorlayan mevcut problemlere karşı ülke olarak giderek yükselen ihracat performansında 2 milyar dolara yaklaşan mobilya sektörünün önemli katkı sunduğunu ifade eden Güleç, şöyle konuştu:

Sektörümüzün her bir aktörünün bu noktada üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması ve yatırımların daha da artması, önümüzdeki engelleri aşmamızı sağlıyor. Mobilya özelinde baktığımızda son 5 yılda ihracatımızın yüzde 60 arttığını görüyoruz. Firmalarımızın hem iç hem de dış piyasada gerçekleştirdiği atılımlar artık daha çok meyve veriyor. Önümüzdeki süreçte yeni başarılar için daha çok çalışmayı kesintisiz sürdüreceğiz.

Tekstil ve ham maddeleri sektöründen 5 ayda rekor ihracat

Rize'den 3,5 milyon dolarlık çay ihracatı

İlk 5 ayda 10 milyar doları aşan makine ihracatı yapıldı

Türkiye'den 8 ülkeye ihracat rekoru

Elektrik-elektronik sektöründen 1 milyar dolarlık ihracat

Songar, ihracat başarısını yeni ülkelerle sürdüyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)