BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMobil uygulamalara 553 milyon dolar harcadık----

Mobil uygulamalara 553 milyon dolar harcadık

Mobil uygulamalara 553 milyon dolar harcadık
10 Nisan 2021 - 19:08 www.finansgundem.com

Araştırma şirketi Sensortower'ın araştırmasında, son bir yılda en çok uygulama indiren ve marketlerde en çok para harcayan ülkeler açıklandı. Türkiye'de 3,9 milyar mobil uygulama indirildi ve bu uygulamalara 553 milyon dolar para harcandı.

Akıllı telefonların giderek daha erişilebilir hale geliyor olması, pandemi alışkanlıkları, nüfus artışı gibi birçok farklı sebebe bağlı olarak mobil uygulamalar giderek popülerleşiyor. Mobil uygulama kullanım alışkanlığı, uygulamalara harcanan paranın miktarını da artırdı.

Sensortower'ın araştırmasına göre ise son bir yılda, Türkiye'de 3,9 milyar mobil uygulama indirilirken, bu uygulamalara harcanan para 553 milyar dolara ulaştı.

Webtekno'dan Bade İnanç Sönmez'in haberine göre, 2025’te mobil uygulamalara yapılan küresel harcama 270 milyar doları bulacak.

Yüzde 20,7 yıllık büyüme ile App Store bu payın 185 milyar dolarına sahip. Yüzde 16.9 yıllık büyüme ile Google Play Store bu payın 85 milyar dolarına sahip.

Önümüzdeki beş yıl içinde 42 milyar dolar değere ulaşacağı tahmin edilen Avrupa, mobil piyasada kilit rol oynayacak. Kategorisi oyun olmayan uygulamalara yapılan harcamalar, hem App Store’da hem de Google Play Store’da oyunları geçecek.

Ethereum, Bitcoin'i geride bıraktı

 

Dijital devlerden vergi alıp asgari vergi belirleyelim çabası

 

Alibaba’ya tekelleşme cezası: 2.8 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)