BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMobil bankacılık kullanıcıları tasarruf ediyor----

Mobil bankacılık kullanıcıları tasarruf ediyor

Mobil bankacılık kullanıcıları tasarruf ediyor
27 Nisan 2021 - 15:34 www.finansgundem.com

Mobil bankacılık uygulamalarını kullanan İngilizler, ayda 173 sterlin tasarruf etti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Huawei AppGallery tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, geçtiğimiz yıl mobil bankacılık uygulamalarının kullanımının artmasıyla tüketiciler tasarruf etmeye başladı. Araştırmaya katılanların %65’i şimdi paralarını yönetmek için mobil uygulamaları tercih ediyor. Bu rakam ise bir önceki yıl yalnızca %10 seviyesindeydi. Mobil uygulamaları kullananların %46’sı, dijital uygulamaları kullanmaya başladıklarından bu yana tasarruf ettiklerini söyledi. Tasarruf miktarı ise aylık ortalama 173 sterlin olurken, yıllık 2,076 sterline ulaştı.

Huawei’nin gerçekleştirdiği araştırma İngiltere’de birçok tüketicinin yeni bankacılık metodlarını benimsediğini gösteriyor. Araştırmaya göre katılımcıların %18’i tamamen dijital hizmet veren bir banka ya da mobil uygulamayla çalışırken, %25’i yeni nesil dijital bankalarla çalışabileceğini ifade etti. Mobil bankacılık uygulamalarını kullananların %52’si hesaplarına anında erişebilme, %22’si yaklaşan ödeme bildirimleri, %20’si birikim hedefleri ve %18’i fatura bildirimleri için uygulamaları kullandığını söyledi.

Fintech Times’ın haberine göre, bankacılık uygulamalarını nasıl kullandıkları sorulduğunda ise katılımcıların %36’sı birden fazla hesabı takip edebilmek için cevabını verirken, %23’ü uluslararası para transferleri için kullandığını söyledi. Birçok İngiliz tüketici teknolojiyi paralarını daha iyi yönetebilmek için kullansa da, kişisel finans ve dijital bankacılık seçenekleri konusunda halen bir bilgi açığı var. Bu durum ise sektör için oldukça büyük önem taşıyor.

Katılımcıların %54’ü açık bankacılık ve bu yeni sistemin bankaların sunduğu hizmetleri nasıl geliştirebileceği konusunda bilgi sahibi değil. Ancak katılımcıların %44’ü bankalarından daha kişiselleştirilmiş hizmetler beklediklerini ifade etti. Buna ek olarak birçok kişi de yeni nesil dijital bankaların sunduğu çözümleri benimsediğini ifade etti. Ancak katılımcıların %47’si yeni kurulan dijital bankaların sunabileceği faydalar konusunda şüpheli olduklarını dile getirdi. %39’u ise yalnızca uzun süre önce kurulmuş geleneksel bankalara güveneceklerini belirtti.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, bu bulgular bankaların bu büyüyen talebe en etkili şekilde yanıt verdiği takdirde, açık bankacılık ve mobil uygulamaların sunabileceği fırsatların kilit önem taşıyacağını gösteriyor. Temassız ve kesintisiz bir müşteri deneyimi sunmak, müşteri güvenini ve sadakatini oluşturmak için önemli olacak. Huawei’nin İngiltere Ekosistem Gelişimi Direktörü Graham Long, “geçtiğimiz 12 ay mobil teknolojilerin kullanımını önemli ölçüde hızlandırdı ve bu yıl da mobil bankacılık alanı büyümeye devam edecek” dedi.

Long, “mobil bankacılık uygulamalarının müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gelişmeye devam etmesi oldukça önemli” ifadesini kullandı. Bankacılık teknolojisi son bir yılda önemli ölçüde ilerleme kaydetti. Mobil uygulamalar şimdi insanların paralarını yönetmesinde önemli bir rol oynuyor. Gelecek on yılda ise bankacılık teknolojileri alanında açık bankacılık, QR kodlu ödemeler ve birçok özelliğin bir arada bulunduğu süper mobil uygulamalar öne çıkacak.

Garanti BBVA’dan bayram ettiren kredi

 

Binance kendi NFT piyasasını kuracak

 

Çin fintekleri hükümet baskılarına dayanamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)