BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMobil bankacılık kullanıcıları için 10 önlem----

Mobil bankacılık kullanıcıları için 10 önlem

Mobil bankacılık kullanıcıları için 10 önlem
03 Mayıs 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Mobil bankacılık fatura ödemeleri, para transferleri ve diğer işlemlerde kolaylık sağlıyor. Ancak beraberinde bazı riskleri de getiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisiyle birlikte bankacılık sektöründe hız kazanan dijitalleşme, mobil bankacılık kullanımını da yaygınlaştırdı. Mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak para transferlerini, fatura ödemelerini ve diğer bankacılık işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Ancak mobil bankacılığın sağladığı faydaların yanı sıra bazı riskleri de bulunuyor. İşte bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirirken karşılaşabileceğiniz dolandırıcılık yöntemlerinden korunma yolları.

1. Mobil bankacılık işlemlerinizi yaparken ortak Wi-Fi bağlantısı kullanmayın

Online bankacılık işlemlerini gerçekleştirirken ortak paylaşımda olan bir Wi-Fi bağlantısını kullanmayın. Bu bağlantılar genellikle güvenlik sağlamıyor ve hackerlar tarafından kötücül yazılımları yaymak için kullanılabiliyor. Bu şekilde ise bankacılık bilgilerinizi ele geçirebiliyorlar.

2. Cep telefonlarınızı ortak şarj istasyonlarında şarj etmeyin

Gadgets Now’un haberine göre, veri hırsızlığı için USB kablolarını kullanan bir siber suç türünün mağduru olmamak için, telefonlarınızı ortak şarj istasyonlarında şarj etmekten kaçının. Kendi şarj kablonuzu yanınızda taşıyın.

3. Bankanızın müşteri hizmetleri numarasını Google’da aratmayın

Çalıştığınız bankanın müşteri hizmetlerine ulaşmak istiyorsanız, çağrı merkezi numarasına Google aramasıyla ulaşmaya çalışmayın. Bu tür bilgiler için her zaman bankanın kendi websitesine yönelin.

4. Google Play ve Apple App Store haricinde hiçbir kaynaktan uygulama indirmeyin

Mobil bankacılık kullanıcıları Google Play Store ve Apple App Store haricindeki kaynaklardan mobil uygulama indirmemeli. Resmi olmayan kaynaklardan uygulama indirmek hem telefonunuz hem de içinde yer alan verileriniz için tehlike yaratabilir.

5. Android güvenlik güncellemelerini görmezden gelmeyin

Yazılım güncellemeleri telefonunuzdaki bazı yazılımsal sorunları düzeltmek için geliştirilmiş olsa da siber risklere karşı da koruma sağlıyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, en son güncellemelerin içinde, hackerların verilerinize erişmesini sağlayan en güncel güvenlik yazılımları da bulunuyor.

6. Emin olmadığınız sürece bankacılıkla ilgili SMS veya e-mailleri açmayın

SMS ve e-mail yoluyla size ulaşan, banka işlem verilerinizle ilgili olduğunu düşündüğünüz linklere, emin olmadığınız sürece tıklamayın. Aynı zamanda zaman zaman siber suçlular bankacılık işlemlerinizle ilgili acil erişim sağlamanız gerektiğini ifade ettikleri linkler de gönderebiliyor. Bu mesajlara dikkat edin ve her zaman tıklamadan önce adresi inceleyin.

7. Bankacılık verilerinizi Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşmayın

Bankacılık verilerinizi sosyal medya platformlarından paylaşmayın. Bankanızla iletişime geçmek için sosyal medya kullandığınız durumlarda ise her zaman doğrudan mesaj (dm) atmayı tercih edin.

8. Online bankacılık için kolay bir şifre seçmeyin ve düzenli olarak değiştirin

Zayıf bir şifrenin kırılması oldukça kolay. Güçlü şifre ise siber dolandırıcılık riskini azaltıyor. Aynı zamanda banka şifrenizi her üç ila dört ayda bir değiştirmek güvenliği artırıyor.

9. Telefonunuzda uygulamalara gereksiz izinler vermeyin

İndirdiğiniz her uygulamaya telefonunuzda erişebileceği alanlarla ilgili izin verirken dikkatle okuyun. Uygulamaların daha fazla veriye iletişimine izin vermek kişisel verilerinizin güvenliğini azaltıyor.

10. Banka hesabınıza bağlı telefon numaranız ve e-posta hesabınız sık kullandığınız hesaplarınız olsun

Bu şekilde tüm bankacılık işlemlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Aynı zamanda bilginiz dışında bir işlem yapıldığı takdirde çok daha kısa sürede harekete geçebilirsiniz.

Kripto paralar merkez bankalarına tehdit

 

Sürdürülebilir yatırımın liderleri

 

Dev fintek şirketinin yeni Bitcoin stratejisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)