BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMitsubishi Türkiye'yi seçti! 400 kişiye istihdam----

Mitsubishi Türkiye'yi seçti! 400 kişiye istihdam

Mitsubishi Türkiye'yi seçti! 400 kişiye istihdam
15 Nisan 2016 - 19:39 www.finansgundem.com

MITSUBISHI Electric, ev tipi klimaları üretmek için ikinci tesisini İskoçya’dan sonra Türkiye’de açıyor. Bu kapsamda yeni bir şirket kuran Japon devi, 176 milyon lira yatırımla Manisa’da fabrika açacak.

Mitsubishi Electric Corporation, Türkiye’de ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için yeni bir şirket kurdu. 80.6 milyon lira sermayeyle hayata geçirilen şirketin ismi Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi oldu. Genel merkezi İstanbul’da olacak şirketin üretim tesisi ise Manisa’da konumlanacak. Manisa’daki tesis için 176.3 milyon lira yatırım yapılacak ve üretim 2018’in Ocak ayında başlayacak.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek, Mitsubishi firması ile altı aydır görüşmeleri devam ettiğini belirtti. Türek, Manisa OSB dördüncü kısım ikinci etapta 62 bin metrekare yer verdiklerini ve inşaatın kısa sürede başlayacağını belirtti. Manisa OSB’nin beyaz eşya ve Elektronikte adeta üs olduğunu, yan sanayicilerin de kente yıllar önce geldiğini kaydetti. Kurulacak fabrikada yılda 500 bin klima üretileceği ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlayacağı öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)