BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMİT Müsteşarlığı'na kim atanacak----

MİT Müsteşarlığı'na kim atanacak

MİT Müsteşarlığı'na kim atanacak
26 Şubat 2015 - 02:55 www.finansgundem.com

Hakan Fidan'ın istifasının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başına yapılacak atama bugünkü MGK'da görüşülecek

Haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekilliğine aday olmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sitemine rağmen  MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın yerine yapılacak atama için ilk resmi değerlendirme, bugün toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda yapılacak.

Çözüm sürecinde oynadığı rol nedeniyle Türk güvenlik bürokrasisinin önemli isimlerinden biri haline gelen Hakan Fidan, Haziran ayındaki seçimde milletvekili adayı olabilmesi için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmişti. Fidan'ın istifasının ardından MİT Müsteşar Vekili olarak İsmail Hakkı Musa görevlendirildi. MİT teşkilat yasasının 13. maddesinde, "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşüldükten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır" hükmü yer alıyor.

ASKERİN GÖRÜŞÜ ALINACAK

İki ayda bir toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun Şubat ayı olağan toplantısı bugün saat 14.00’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak.  MİT Müsteşarı'nın atanması sürecinde Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın tercihi etkili olacak. Ancak yaptığı görevin mahiyeti nedeniyle yeni müsteşarın atanması sürecinde devletteki teamüller çerçevesinde ordunun komuta kademesinin görüşü de MGK'da alınıyor. MGK'nın bugünkü toplantısında, yeni müsteşarın ismi üzerinde değerlendirme yapılması bekleniyor. Bu değerlendirmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, belirleyeceği bir ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacak. Kulislerde, atamanın seçim sonrasına bırakılması ihtimali üzerinde de duruluyor.

MGK’nın gündeminde; Suriye’deki iç savaş, terör örgütü IŞİD, Şah Fırat operasyonu, çözüm süreci, Irakve Ukrayna’daki durum ile Kıbrıs sorununun yer alması bekleniyor. (Milliyet / Aydın Hasan)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)