BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'dan Türkiye'ye şok iddia----

Mısır'dan Türkiye'ye şok iddia

Mısır'dan Türkiye'ye şok iddia
18 Temmuz 2013 - 21:43 www.finansgundem.com

Mısır televizyonu Türkiye’den Mısır limanına giden bir gemideki konteynırda silah ele geçirildiğini iddia etti

Mısır’da aynı zamanda ‘El Vatan’ gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olan Magdy El Gallad’ın  Çarşamba akşamı CBC+2 Televizyon kanalında sunduğu ‘Hona El Asema-Burası Başkent’ programında ortaya attığı iddia Ankara’ya bomba gibi düştü.  Mısır’da ordunun yönetime el koymasından sonra Mursi taraftarlarının gösterilere devam etmesi dışında, karışıklık çıkartmak isteyen unsurların başta Sina bölgesinde olmak üzere çeşitli yollarla ülkede istikrarsızlığı körükledikleri belirtilen haberde ‘Türkiye’den Mısır limanına gelen bir gemideki konteynır içinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiği ileri sürüldü.
DIŞİŞLERİ:CİDDİ VE KAPSAMLI ARAŞTIRMA YAPILSIN
Dışişleri Bakanlığı bu iddianın araştırılmasıyla somut bilgi verilmesi için Mısır makamları nezdinde girişim yapılmasını ve Kahire Büyükelçiliğimiz vasıtasıyla konunun araştırılmasını istedi. Bakanlık, Mısır Televizyonunun bu iddiasını neye dayandırdığının ‘ciddi ve kapsamlı’ bir biçimde araştırılmasını isterken ‘gerçeğin süratle ortaya çıkarılması’ gerektiğini üzerinde durulduğunu açıkladı. Bakanlık, söz konusu iddialarla ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması için ele geçirildiği ileri sürülen silahlara ilişkin somut bilgilerin Türkiye'ye iletilmesinin Mısır makamlarından talep edildiğini de belirtti.
TÜRK YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARINA BÜYÜK TEPKİ VAR
Konuyla ilgili olarak Kahire’den görüşüne başvurduğumuz isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili ‘Mısır televizyonu bu bilgiyi verdi ancak bu geminin Türk bandıralı olup olmadığı, malın nerden nereye kime gittiği, mal transit midir? Değil midir?, belli değil. Mısır’da ordunun yönetime el koymasından sonra Ankara’dan özellikle Türk Devlet yetkililerin Mursi lehinde yaptığı açıklamalara büyük tepki var. Türk -Mısır ilişkilerinin gelişmesinden rahatsız olan  ve Türkiye’yi karalamak isteyen  bazı mihraklar da ülkedeki durumu fırsat bilerek Türkiye’yi hedef alıyorlar. Mısır’da Mursi ve Müslüman Kardeşler yanlıları dışındaki tüm toplum Türkiye aleyhine dönmüş ve korkunç bir karalama kampanyası başlatılmış durumda. Bu çerçevede son olarak hangi ülke bandıralı olduğu henüz bilinmeyen bir geminin Mısır limanına Türkiye’den silah getirdiği yolunda iddialar buna tuz biber ekti. Mısır’da sokaktaki ortalama vatandaş ve yazılı, sözlü bütün medya Türkiye’nin Mısır’daki durumla ilgili izlemekte olduğu tek taraflı tutumdan rahatsızlık duyduğunu açık açık söylüyor.  Maalesef böyle ortamda hangisi doğru doğru hangisi spekülatif olduğu belli olmayan bilgiler havada uçuşuyor’. dedi.
DIŞİŞLERİ ‘KARDEŞ MISIR’IN İSTİKAR VE HUZURU ÖNEMLİ
Dışişleri Bakanlığı ise gemiyle ilgili  açıklamayı yaparken ‘Kardeş Mısır'ın istikrar ve huzuruna Türkiye'nin büyük önem atfettiği, Mısır'da hangi gerekçeyle olursa olsun, şiddete başvurulmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görüldüğü vurgulandı. Dışişleri kaynakları, Türkiye'nin her türlü şiddeti kuvvetle kınadığına dikkat çekerken, "kardeş Mısır'ın bir an önce, en geniş katılımla ulusal uzlaşı sağlaması ve kısa sürede demokrasiye dönmesinin samimiyetle beklendiği’ mesajını vermeyi de ihmal etmedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)