BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'dan bir şok daha----

Mısır'dan bir şok daha

Mısır'dan bir şok daha
20 Ağustos 2013 - 13:37 www.finansgundem.com

Mısır'da savcılık, iki Türk turistin gözaltına alındığını bildirdi

Mısır’da Cumartesi günü El Fetih Camii’nde gözaltına alınan TRT Muhabiri Metin Turan’ın gözaltı süresi savcılık tarafından iki hafta daha uzatıldı. Gözaltı süresinin uzatılmasına gerekçe olarak “eksik belgeler” gösterilirken, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği savcılık kararına itiraz etti.
Anadolu Ajansı, Türk turistlerin Luksor kentinde gözaltına alınmasıyla ilgili başka detay vermedi.
"GAZETECİLİK YAPMAYA GİTTİM"
Edinilen bilgiye göre, TRT muhabiri Turan’ın dün savcılığa iletilmesi öngörülen dosyası ancak bugün öğle saatlerinde tamamlandı. Bu dosyada Turan’la ilgili Mısır makamlarının “Terörist gruplarla birlikte hareket ettiği” iddialarının yanı sıra, kendisinin verdiği “El Fetih Camii’ne diğer meslektaşlarımla birlikte gazetecilik yapmak için gittim. Gazetecilik dışında hiçbir amacım yoktu. Olaylar çıkması üzerine cami içinde mahsur kaldım” ifadeleri de yer aldı.
Turan’ın El Fetih Camii’nde gözaltına alınan diğer gazeteci ve Müslüman Kardeşler yanlılarıyla birleştirilmiş dosyası savcılığa iletildiğinde Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği’nin tuttuğu avukat da hazır bulundu. Avukat Turan’ın serbest bırakılmasını istedi. Savcının dosyayı incelemesinden sonra Turan’ın gözaltı süresinin iki hafta daha uzatılması uygun bulundu. Turan’la birlikte diğerlerinin de süresi uzatıldı.
“TEMİZ KAĞIDI” EKSİK
Hürriyet’e bilgi veren yetkililer, “Savcının gerekçesinde Turan ve diğerleri hakkında bazı devlet kurumlarının vermesi gerektiği ileri sürülen ‘Temiz’ kağıtlarının eksik olması gösterildi. Gözaltı süresinin uzatılmasına 48 saat içinde itiraz hakkı var. Büyükelçiliğin avukatı anında itirazı yaptı. Turan’ın serbest kalması için girişimlerimiz yoğun şekilde devam edecek” dediler.
SERBEST KALIR DİYE DÜŞÜNÜLÜYORDU
Ankara, geçen pazar günü Kahire Büyükelçiliği yetkililerinin Turan’la 3 saate yakın görüşmesinden sonra serbest bırakılmasını ümit ediyordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da dünkü günkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Ümit ediyoruz ki Metin Turan arkadaşımız bugün (dün) geç saatlerde bölge savcısının ifadesini aldıktan sonra serbest bırakılacaktır” demişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)