BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da kırmızı etin pahalılığı hükümeti balıkçı yaptı----

Mısır'da kırmızı etin pahalılığı hükümeti balıkçı yaptı

Mısır'da kırmızı etin pahalılığı hükümeti balıkçı yaptı
08 Ağustos 2022 - 09:34 www.finansgundem.com

Fiyatların yükselmesiyle Mısır’da kırmızı ete alternatif olarak hükümet balık satışını artırmaya başladı.

Mısır, artan kırmızı et fiyatlarına karşı balık satılması için 14 şehirde 100 balık satış noktası kurdu. Hükümet, düşük gelirli insanların et tüketebilmesi için balığın, kırmızı ete göre daha düşük fiyatlardan satılmasını amaçlıyor.

Mısır, Ukrayna’daki savaş nedeniyle artan gıda fiyatlarına karşı harekete geçti. Belediyeler, 1 kilo eti ortalama 200 Mısır lirası (11 Dolar) üzerinden satarken ithal etin fiyatı ise ortalama 90 Mısır lirası oldu.

Mısır Yerel Kalkınma Bakanı Mahmud Şaravi Kahire, Gize, İskenderiye ve Asvan dahil olmak üzere 14 şehirde 100 balık satış noktası kurulduğunu açıkladı. Sabit satış noktaları, araba üzerinden satış yapılan yerler, diğer satış noktaları, Gıda Sanayi Holding Şirketi ve Toptan Ticaret Genel Şirketi günde 40 tonla balık satışına başladı.

Şaravi, bakanlığın valilikler ve ilgili makamlar ile koordineli olarak vatandaşların makul fiyatlar ile et tüketebilmesi için daha fazla satış noktası kurulması için çalışmalara devam ettiğini belirtti. Yerel Kalkınma Bakanlığı, İç Ticaret Bakanlığı, Göller ve Balık Kaynaklarını Geliştirme Kurumu arasında koordineli bir şekilde balıkçıların kırmızı ete alternatif olarak düşük fiyatlarla balık satabilecekleri yerler kuruldu.

Şaravi, Gençlik İstihdam Refah Kurumu ile bakanlığın satış noktalarında gençlere iş fırsatları sağladığını belirtti. Göller ve Balık Kaynaklarını Geliştirme Kurumu, balık fiyatlarını ve satış noktalarını denetlerken, valilikler, bölgelerdeki et isteğine yanıt vermek için harekete geçti.

Mısır'da ithalatın faturası yüzde 90 arttı

 

Mısır'dan ihracat kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)