BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da IMF’den borç almamak için ilginç öneri----

Mısır'da IMF’den borç almamak için ilginç öneri

Mısır'da IMF’den borç almamak için ilginç öneri
27 Ağustos 2022 - 05:28 www.finansgundem.com

Finansman sağlanması amacıyla İMF ile müzakerelerin sürdüğü Kuzey Afrika ülkesi Mısır'da Milletvekili Magdi El Velili,İMF'den kredi almak yerine yurtdışında çalışan vatandaşların para göndermesini önerdi

Yeni bir kredi almak için IMF’yle müzakereler yürüten Mısır’da, Milletvekili Magdi El Velili, ihtiyaç duyulan parayı bulmak için yurt dışındaki Mısırlılara işaret etti. Mısırlı vekile göre, yurt dışında çalışan vatandaşların yüzde 10’u ülkeye 25 bin dolar gönderirse, IMF’ye ihtiyaç kalmayacak.
Mısır Milletvekili Magdi El Velili, Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı kararlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ülkedeki mevcut ekonomik koşulların göz önüne alındığında, farklı çözümlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
İhracatı, turizm sektörü başta olmak üzere ülkeye dolar sağlayan tüm yöntemleri etkinleştirip güçlendirmesi gerektiğini ifade eden Velili, yurt dışında yaşayan Mısırlıların dövizi ülkeye getirmeleri için bir dizi kolaylıkların sağlanmasını önerdi.
'Yurt dışındaki vatandaşlarımızdan 25 milyar dolar toplarsak IMF’ye ihtiyacımız kalmayacak'
Mısırlı vekil önerisini şu sözlerle anlattı:
“Yurt dışında çalışan 10 milyon Mısırlı var. Bunların yüzde 10'una hitap edebilirsek, bu bir milyon kişi demektir. Her kişi 25 bin dolar katkıda bulunur ki bu onun için hiçbir şey ifade etmez. 25 milyar dolar elde edeceğiz. (Bu şekilde) Mısırlıların yurtdışındaki dolarlarıyla Uluslararası Para Fonu'na (IMF) ihtiyacımız olmayacak."
Merkez Bankası, 2021-2022 mali yılında, önceki yıla göre, yurt dışında çalışan vatandaşlardan gelen havalelerde 1.6 oranında artış olduğunu belirterek, ülkeye yaklaşık 31.9 milyar dolara ulaştığın açıklamıştı.

Başbakan: Anlaşma için son aşamadayız

Öte yandan, Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, ülke için yeni bir finansman kaynak sağlamak için IMF’le yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirtmişti.
Ancak Arap medyasında yer alan haberlere göre IMF, Mısır'dan bir dizi reformları yapmasını, orta ve küçük projeler, turizm ve emlak projeleri ile ilgili düşük faizli işletme kredilerini yeniden gözden geçirmesini talep ediyor. Ayrıca hükümetin yakıt ve ekmek için sağladığı sübvansiyonların kaldırılmasını istediği de ifade ediliyor.
IMF’nın öne sürdüğü koşulların ülkede tepkiyle karşılanırken, hükümetten söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapması isteniyor.

Etiyopya IMF ziyareti bekliyor

IMF'den merkez bankalarına enflasyon uyarısı

IMF'den Sri Lanka operasyonu

Mısır Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)