BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da 3 ay süreyle OHAL ilan edildi----

Mısır'da 3 ay süreyle OHAL ilan edildi

Mısır'da 3 ay süreyle OHAL ilan edildi
11 Nisan 2017 - 23:06 www.finansgundem.com

Mısır parlamentosu, pazar günü ülkenin kuzeyindeki İskenderiye ve Tanta kentlerinde iki kiliseyi hedef alan bombalı saldırıların ardından, ülke genelinde 3 ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) uygulanmasını onayladı

Mısır devlet televizyonunun haberine göre, Parlamento Başkanı Ali Abdulal, Parlamentonun, ülke genelinde 3 ay süreyle OHAL uygulanmasını oy birliğiyle kabul ettiğini açıkladı. 

Mısır anayasasının 154'üncü maddesine göre, cumhurbaşkanı, bakanlar kurulunun görüşünü alarak en fazla 3 ay süreyle OHAL ilan edebilir, bunun ardından 7 gün içinde karar parlamentoya sunulur ve çoğunluğun sağlanmasıyla onaylanır. Ayrıca OHAL'in uzatılması için parlamentonun üçte birinin onay vermesi gerekir.

Mısır'ın İskenderiye ve Tanta kentlerinde pazar günü düzenlenen ve terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği bombalı saldırılarda 45 kişi yaşamını yitirmiş, 125 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuştu. Mısır hükümeti de dün OHAL ilanı kararını onaylamıştı. (Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)