BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır, Hindistan'ın buğday ihracatı yasağından muafiyet istiyor----

Mısır, Hindistan'ın buğday ihracatı yasağından muafiyet istiyor

Mısır, Hindistan'ın buğday ihracatı yasağından muafiyet istiyor
15 Mayıs 2022 - 16:22 www.finansgundem.com

Mısır, buğday ihracat yasağından muafiyet elde etmek için Hindistan ile görüşüyor

Mısır Tarım Bakanlığı’nın Zirai Karantina Dairesi Başkanı Ahmed el-Attar, Mısır’ın Hindistan’ın buğday ihracatını yasaklama kararından muafiyet elde etmek için Hint yetkililerle görüştüğünü bildirdi.

Attar Reuters’a verdiği demeçte, Mısır’ın muafiyet elde etmesi için Kahire ve Yeni Delhi arasında en üst düzeyde görüşmelerin devam ettiğini dile getirerek, Mısır’ın Yeni Delhi Büyükelçisi ile sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

Hindistan’da bunaltıcı sıcak hava dalgası tarım sektörünü olumsuz etkilerken, yurt içi fiyatlar rekor seviyeye yükseldi.

Bunun üzerine Hindistan, küresel piyasalarda en az yüzde 40 artan buğday fiyatının ülke içinde kontrol altına alınması amacıyla dün buğday ihracatını yasakladı.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre hükümet tarafından yapılan açıklamada, Hindistan hükümeti tarafından gıda güvenliği ihtiyaçlarını karşılamaları için diğer ülkelere verilen izin ve hükümetlerin talebi üzerine buğday ihracatına izin verileceği ifade edildi.

Kahire, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle kesintiye uğrayan alımların yerine alternatifler arıyor.

Mısır Tarım Bakanlığı, Nisan ayında Hindistan’ı buğday tedarik kaynağı olarak onayladığını duyurdu.

Tedarik kaynaklarını çeşitlendirmek için çalışan Mısır, Fransa, Arjantin ve ABD ile de görüşmelerde bulunuyor.

Mısır’ın Pakistan ve Meksika’dan buğday ithal etmeyi düşündüğünü söyleyen Attar, “İhracat yasağı ilan edilmeden önce Hindistan’dan Mısır’a 63 bin ton buğday sevk edildi” dedi.

Attar başkanlığındaki bir heyet, Hindistan’dan Mısır’a gidecek ilk buğday sevkiyatını teftiş etmek için geçen hafta Yeni Delhi’ye gitti.

Tarım Bakanlığı, Hindistan’dan gelen sevkiyatın denetim sürecinden geçtiğini belirtirken, Attar Hint buğdaylarının diğer tüm kaynaklara kıyasla yüksek düzeyde protein içerdiğini söyledi.

Hindistan'dan buğday ihracatına yasak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)