BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır artan vakalar nedeniyle seyahat prosedürlerini güncelledi----

Mısır artan vakalar nedeniyle seyahat prosedürlerini güncelledi

Mısır artan vakalar nedeniyle seyahat prosedürlerini güncelledi
22 Ocak 2022 - 15:54 www.finansgundem.com

Mısır yönetimi, ülkede yolcu kabulüne ilişkin kuralların ve gerekliliklerini güncellendiğini duyurdu.

Abdulgaffar dün yaptığı açıklamada, vatandaşlara korona virüse ve ona bağlı varyantlara karşı koruma sağlamak için aşı olunması çağrısını yineleyerek Mısır devletinin salgınla mücadelede elde ettiği kazanımları korumak için uluslararası kuruluş ve kurumlarla sürekli iş birliği yaparak vatandaşlara ücretsiz aşı temini konusunda hiçbir çabadan kaçınmadığını vurguladı.

Diğer yandan Abdulgaffar da söz konusu aşıların ülke geneline yayılmış aşı merkezlerine sevk edilmeden önce güvenliğini ve etkinliğini dp-oğrulamak için Mısır İlaç Kurumu (EDA) laboratuvarlarında analiz edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı, Mısır’ın antiviral aşıların tedarikini çeşitlendirme ve genişletme planı kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanan, Sinovac, Sinopharm, AstraZeneca, Sputnik, Johnson & Johnson, Pfizer ve Moderna ’da dahil olmak üzere koronavirüs aşılarını kısa sürede temin edildiğini vurguladı.

Ülkedeki güncel verilere göre Sağlık bakanlığı, laboratuvar analizleri pozitif çıkan bin 403 korona virüs vakası tespit edildiğini ve 22 kişinin ise yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Mısır’da dün akşam itibariyle kayıt altına alınan toplam vaka ayısı 405 bin 393’e yükseldi. Bunlardan 339 bin 259’unun iyileştiği, 22 bin 260’ının ise yaşamını yitirdiği kaydedildi.

SEYAHAT TEDBİRLERİ GÜNCELLEDİ

Mısır, havaalanları, limanlar ve kara geçişlerindeki karantina bölümlerinden giriş şartlarını ve kontrollerini güncelledi.

Bakanlığa göre bu adım, küresel olarak koronavirüs salgını ile ilgili yaşanan son gelişmeler doğrultusunda atıldı. Bunun Mısır devletinin salgınla mücadelede kazanımlarını korumasına, vatandaşlar ve gurbetçiler üzerindeki prosedürlerin kolaylaştırılmasına katkıda bulunduğu vurgulandı.

Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüsam Abdulgaffar, ister Mısır vatandaşı ister yabancılarolsun ülkeye giriş yapan herkesin, koronavirüsle mücadelede WHO veya Mısır İlaç Kurumu tarafından onaylanan aşılardan herhangi birini almalarını zorunlu kılması da dahil olmak üzere yeni önlemlerin bugün itibarıyla uygulanacağını bildirdi..

Hüsam Abdulgaffar ayrıca, ülkeye giriş yapılabilmesi için onaylanan aşılardan birinden en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırılması ve son dozun alımının üzerinden en az 14 gün geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Sözcü açıklamasının devamında Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya, Lesotho, Zimbabve ve Esvati̇ni̇’den, 12 yaşından küçük çocuklar hariç, Mısır’a giriş yapacakların en az 72 Saat önce Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan tetkiklerden herhangi biri ile negatif sonuçlu PCR test raporu sunmalarının zorunlu olduğu bilgisini paylaştı.

Rio Karnavalı nisana ertelendi

İran, çocuklara aşı uygulanmasını onayladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)