BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır açıklarında yeni doğal gaz rezervi keşfedildi----

Mısır açıklarında yeni doğal gaz rezervi keşfedildi

Mısır açıklarında yeni doğal gaz rezervi keşfedildi
16 Eylül 2020 - 18:38 www.finansgundem.com

Enerji şirketi ENI, Mısır açıklarında yeni bir doğal gaz sahası keşfedildiğini açıkladı

İtalyan enerji şirketi ENI, Mısır açıklarında yaklaşık 120 milyar metreküplük doğal gaz sahası keşfettiğini duyurdu. 

ENI'den yapılan yazılı açıklamada, İngiliz enerji şirketi BP ile iş birliği içinde Mısır'ın Nil Deltası açıklarındaki sahada doğal gaz keşfedildiği bildirildi. 

Yeni keşfin, kıyıdan 5 kilometre açıkta, 16 metre derinlikte ve Temmuz 2015'te keşfedilen Büyük Nooros sahasının 4 kilometre kuzeyinde yapıldığı ifade edildi.

ENI'nin ortağı BP ile beraber Mısır petrol sektörüyle koordineli şekilde bu doğal gaz sahasını geliştirme seçeneklerini ele alacağı kaydedildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sömürgeye devam17 Eylül 2020 12:53

    Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı devletini parçalayıp her ülkenin başına kendi adamını getirten İngiltere ve devamında ki batı emperyalizmi sömürmeye devam ediyor.

  • İlginç17 Eylül 2020 10:40

    Karadenizdeki sahayı nasıl TUNA Nehri milyonlarca beslemiş ise, Akdenizdeki sahaları da NİL Nehri milyonlarca yıl beslemiştir. Biri Avrupa kıtasının diğeri ise Afrika kıtasının bütün sedimentlerini taşımıştır. Dolayısıyla Anadolunun hem karadeniz hem de akdeniz kıyılarını besleyecek kuvvette sediment miktarı olmamıştır. Bu sebeple de kıyılarımızda petrol ve gaz keşfi bana göre hayaldir. Olsa olsa romanya ve mısır ekonomik bölgelerine en yakın bölgelerde kıyısından, köşesinden belki bir miktar birşey buluruz. Nitekim de görünen o dur.

  • Dopra16 Eylül 2020 22:21

    Yen len ingilizler araplarin petrolünü doğal gazını satılmış araplar

  • bir dost16 Eylül 2020 21:37

    mısır’daki şansa bakın 16 m derinlikte, bizimki 3-4 km derinlikte ...

  • Bir Dost'a17 Eylül 2020 10:43

    Sence neden? Koskoca bütün Afrika'nın sedimentleri geliyor NİL NEHRİ ile. Bu nehir de Mısır kıyılarında dökülüyor Akdeniz'e. Milyonlarca yıl bu böyle sürmüştür. Kardeniz'i ise Avrupa kıtasından gelen TUNA NEHRİ beslemiştir. Dolayısıyla kendi kıyılarında çıkmaması gayet doğaldır. AVRUPA ve AFRİKA birer büyük kıtadır. Anadoludaki nehirlerimiz ise sadece Anadolu'dan ibarettir. Kıyılarımızı beslemekte zayıf kalmaktadır. Biraz kafanızı çalıştırsanız keşke, ah keşke! Cahil kaymayıp... Hiçbirşey şans değildir!

  • 12316 Eylül 2020 19:19

    Paranın büyük kısmını şirketler kazanacak