BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır, 2022'de İklim Değişikliği Konferansına ev sahipliği yapmak istiyor----

Mısır, 2022'de İklim Değişikliği Konferansına ev sahipliği yapmak istiyor

Mısır, 2022'de İklim Değişikliği Konferansına ev sahipliği yapmak istiyor
02 Kasım 2021 - 07:56 www.finansgundem.com

Mısır, gelecek yıl düzenlenecek İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapmayı talep etti.

İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) konuşan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, ülkesinin Konferansın başkanı olan Britanya'yı desteklediğini Afrika kıtası adına gelecek konferansa ev sahipliği yapmak istediğini söyledi.

Sisi, konuşmasında "Başkanlığımız süresince kıtamızın halkları ve tüm dünya halklarının çıkarını gerçekleştirmek ve Paris Anlaşması'nın hedeflerine ulaşmak için uluslararası iklim çalışmalarının güçlendirilmesine çalışacağız" dedi.

Afrika'ya özel destek isteyen Sisi, "iklim krizinin sorumlusu olmamasına rağmen Afrika kıtası bu olgunun en olumsuz sonuçlarıyla ekonomik, sosyal, güvenlik ve siyasi etkileriyle karşı karşıyadır." şeklinde konuştu.

"Gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliği karşısında taahhütlerini yerine getirmeleri, özellikle alacakları finans desteğinin miktarına bağlıdır" diyen Sisi, mevcut finansman ile gelişmekte olan ülkelerin fiili ihtiyaçları arasında boşluktan endişe duyduklarını, gelişmiş ülkelerin iklim finansmanı için yıllık 100 milyar dolar sağlama taahhütlerini yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

Suudi Arabistan'dan Mısır ve Pakistan'a 3'er milyar dolar

 

Mısır'da 4 yıldır devam eden OHAL kaldırıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)