BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMIR'ın pazar payı yeniden yükselişte!----

MIR'ın pazar payı yeniden yükselişte!

MIR'ın pazar payı yeniden yükselişte!
02 Nisan 2023 - 10:54 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, uluslararası ödeme sistemleri VISA ve Mastercard’a rakip olarak 2015 yılında hizmete sunulan MIR’in ülkedeki tüm kredi kartıyla ödemelerindeki payının 2022 yılında yüzde 41,3’e ulaştığını açıkladı.


Yıllık raporunda ülkedeki tüm kart işlemlerinin yarısının MIR kartları kullanılarak gerçekleştirildiğini altını çizen düzenleyici, “Yurt içi kredi kartı işlemlerinde ulusal ödeme araçlarının payı geçtiğimiz yıl yüzde 41,3’e ulaşmış, 2022’de 29,4 milyar adet işlem gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

MIR kartlarıyla gerçekleştirilen işlem hacmi 52,9 trilyon rubleye ulaşırken, bu hacimlerin 2021’ye kıyasla 1,6 kat daha yüksek olduğu vurgulandı.

Raporda, aynı zamanda, MIR kartlarıyla yapılan 100 işlemin yaklaşık 78’inin mal ve hizmetlerin ödemesi ile ilişkili olduğuna değinilirken, MIR Pay mobil temassız ödeme uygulamasını kullanan kredi kuruluşlarının sayısının 82’den 149’a çıktığı aktarıldı.

Merkez Bankası, Rusya dışında Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ülkeleri de dahil olmak üzere 8 ülkede MIR kartlarının kabul edildiğine vurgu yaparken, bu kartların kabul edildiği coğrafyanın genişletilmesi projelerinde, Rus vatandaşları arasında turistik geziler ve mevsimlik ikamet için popüler olan ülkelere öncelik verildiği eklendi. (gazetemru)

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerine saldırıları sürüyor

 

Rus halkının ortalama borcu 140 bin ruble!

 

Rusya'ya ihracat yapanlar dikkat! Yeni dönem başladı

 

Rusya'da petrolde gelir fazlası dönemi bitti mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)