BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMIR, Google Pay’e bağlanıyor----

MIR, Google Pay’e bağlanıyor

MIR, Google Pay’e bağlanıyor
18 Ekim 2021 - 10:52 www.finansgundem.com

Türkiye’nin TROY’u ile birlikte karşılıklı olarak çıkartılan Rusya’nın ulusal kredi kartı MIR uluslararası bir sisteme bağlanıyor

Rusya’nın VISA ve Mastercard’a rakip olarak çıkardığı ulusal kredi kartı sistemi  MIR , 26 Ekim’den itibaren MIR kartı veren bankaların Google Pay ödeme sistemine bağlanacak.

VTB, MKB, PSB bankaları ve Rusya’da inşaat sektörünü geliştirmek için kurulan devlet bankası DOM.RF tarafından sunulacak olan hizmete, daha sonra Renaissance Credit, Home Credit ve posta hizmetleri veren devlet kuruluğu Pochta Rossii’nin bankası Pochta Bank’da katılarak desteklemeyi amaçlıyor.

Bankalarda Google Pay teknolojisinin bağlantı şartlarının bireysel planlarına göre farklılık göstereceğini aktaran İzvestiya gazetesi, haberinde “Rusya’daki banka müşterilerinin yaklaşık yüzde 70’i, Google Pay’in yüklenebileceği Android işletim sistemli cep telefonları kullanıyor. MIR kartlarına sahip müşteriler arasında payları daha da yüksek. Bu yenilikle Rusya’nın ulusal kredi kartına taleplerin daha da fazla artacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Renaissance Credit Kredi Kartı Departmanı Müdürü Peter Karpov, bu gelişimin aynı zamanda Google için de avantajlı olacağını vurgularken, Rusya’da Android işletim sisteminin diğer sistemlere göre daha popüler olduğunu vurguladı.

Programa katılacak bankaların altyapı hazırlıklarına başladığını açıklayan gazete, MIR kartı sahiplerinin en geç yıl sonuna kadar Google Pay’e bağlanabilmelerine imkan verileceğini aktardı.
15 Aralık 2015’te Rusya Merkez Bankası tarafından yaratılan MIR kredi kartları, 2018 yılından itibaren ülkedeki devlet çalışanlarının maaşları için tek resmi ödeme aracı olarak kabul edilmişti.

Buna ek olarak, 1 Ekim 2021’den itibaren “Çocuklu ailelere aylık ödemeler” yasasına göre yapılacak tüm sosyal ödemelerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından MIR kartlarına yönlendirileceği bildirildi.

Emeklilik maaşlarının ödenmesinin yanı sıra aynı zamanda nakit para iadesi, toplu taşıma indirimleri gibi çeşitli avantajlar sunan MİR kartları, Sberbank’ın SberSpasibo uygulaması gibi bireysel bankaların müşteri sadakat sistemleriyle de çalışabiliyor.

TÜRKİYE’DE TROY RUSYA’DA MIR

2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusya’daki ödeme sistemi MIR’ın Türkiye’de de altyapısının oluşturulması önerisini gündeme getirmişti. Bunun üzerine Türkiye Troy’u, Rusya’da MIR’ı alternatif bir ödeme sistemi olarak hayata geçirdi.

Mir, bizde kurulan Troy’a benziyor. Kredi kartı harcamalarının takasının ülke içinde yapıldığı ortak kart ödeme sistemi. Mastercard ya da Visa gibi uluslararası takas niteliği yok. MIR’ın kuruluş nedeni de zaten bu iki uluslararası ödeme sistemini ‘baypas’ etmek.

iPhone kullanıcılarına acil uyarı: Kredi kartınızı kaldırın

 

Bankalar kredi kartı vermeyince ödeme şirketi kurdu

 

Döviz kurunu anında dönüştüren kredi kartı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)