BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyonluk araçları olan Kripto Faruk’a yakın koruma! ----

Milyonluk araçları olan Kripto Faruk’a yakın koruma!

Milyonluk araçları olan Kripto Faruk’a yakın koruma!
25 Nisan 2021 - 10:43 www.finansgundem.com

Thodex isimli kripto para borsasının bir anda işleme kapanması ve kurucusu Faruk Fatih Özer’in kaçmasının ardından yeni detaylar ortaya çıkıyor

Türkiye merkezli Thodex isimli kripto para borsasının bir anda işleme kapanması ve kurucusu ve yöneticisi 27 yaşındaki Faruk Fatih Özer’in yatırımcıları 2 milyar dolar dolandırarak yurtdışına kaçmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Nisan’da resen “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç örgütü kurmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili dün yaptığı açıklamada, “Soruşturma kapsamında şirket sahibi olan şüpheli F.F.Ö.’nün 20 Nisan 2021’de yurtdışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanmış, ayrıca şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir” denildi.

EMEKLİ POLİSİ KORUMA TUTTU
Araştırımlar derinleştirilince Thodex kripto para borsasıyla yaklaşık 400 bin kullanıcıyı mağdur ederek Arnavutluk’a kaçtığı iddia edilen Faruk Fatih Özer’in emekli bir polisi yakın koruma tuttuğu, işlerinin kötü gittiği son dönemde de korumasını yanından hiç ayırmadığı ortaya çıktı.

Özer’in 8 ay önce Maslak’taki bir plazada aylığı 15 bin TL’ye bir home ofis kiraladığı, işlerini buradan yürüttüğü öğrenildi.

Aralarında milyonluk araçların da olduğu otomobilleri de rezidansın garajında bulundu. Ancak Özer’in Arnavutluk’a kaçarken geride bıraktığı otomobillerinin kendi üzerine kayıtlı olmadıkları tespit edildi. Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer Pendik’te saklandığı evde yakalandı. Özer’in babası Zülküf Özer ve kız kardeşi Serap Özer ise halen aranıyor.

Kripto Fatih'in ağabeyi gözaltına alındı

Başsavcılıktan Thodex açıklaması

Kripto Faruk'un diğer şirketi: HOPPARA

Thodex'ten sonra Vebitcoin de faaliyetlerini durdurdu

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan25 Nisan 2021 18:39

    Devlet yakalayıp yargı gerekli cezayı vermeli ki başkaları bu işe cesaret edemesin. Ama malum geçmiş örmeklere bakıp gördüler ki yargı birşey yapamıyor devlet de yakalayamadı o zaman daha da cesaretlenip bunlar gibiler ortaya çıkmaya devam etti edecek maalesef.

  • Gur25 Nisan 2021 16:35

    Bu kanun be dozen inanin beni mutlu etmiyor..yazik degilmi bir umutla parasini yatirana..boylemi yapmak gerekir .vursan oldursen...suc.. vurmasan bir.. turlu..ne diyelim..yanliz bu Adam bedelini odemeli mutlaka..arkadaslar ben bunu anlatmak istiyorum..olumse olum..

  • rıza25 Nisan 2021 14:49

    Bu zamana kadar Thodex diye bir şirketi kimse bilmiyordu. Gizli mi çalışıyordu

  • Uyan25 Nisan 2021 23:18

    Sen fakirmisin

  • Ucello25 Nisan 2021 13:19

    bir de bimeks mağdurları var

  • Muzo25 Nisan 2021 12:58

    Birgün yine böyle para kazanıyoruz yattigimiz yerden, şşşşt Ahmet televizyona bak lan kripto Faruk kaçmış,

  • İzzet baş25 Nisan 2021 11:56

     Babasını kardeşini niye arıyorsunuz... Mal gitti kavga  bitti.. Hasta ölümle sonuçlandı. Bundan sorası dua etmek kaldı.. Birkaç ay sonra unutulur. Kripto Faruk'un nerede nasıl hayat sürdüğü haberleriyle meşgul oluruz ..Yapılacak iş bu ..BASINA YENİ MALZEME BULUNDU... Akıl sır ermeyen yeni dolandırıcı haberler duymak üzere hoşça kalın TÜRKİYEM.......BENİM İHLAS FİNANSTA 21 YILDIR ÖDENMEYEN PARAM VAR.. Hem de devlet adamlarından itibar görüyor.. Siz durmuşsunuz da kaçan adamdan medet umuyorsunuz. .İhlas holding te her ay  Bedelli haberiyle para topluyor.... BURASI TÜRKİYE..

  • Onur Gül25 Nisan 2021 15:43

    Kardeş sorma ben yakin zamanda yakalandım ihlas grubuna düşmana bile önermem