BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyonlarca ton tahıl Karadeniz'de----

Milyonlarca ton tahıl Karadeniz'de

Milyonlarca ton tahıl Karadeniz'de
09 Temmuz 2022 - 15:14 www.finansgundem.com

Bakan Akar, Karadeniz'deki tahıl gemileriyle ilgili konuştu: Milyonlarca ton tahıl, Ukrayna limanlarında bekliyor. Hem Rusya hem Ukrayna hem de BM temsilcisi ile görüşüyoruz. Yakında bu konuda gelişmeler olacak

Suriye sınırında incelemelerde bulunan ve Mehmetçik ile bayramlaşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'deki tahıl gemileriyle ilgili açıklama yaptı. 

'UKRAYNA VE BM TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesi konusunda oluşturulması planlanan tahıl koridoruna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirtti. Türkiye'nin, taraflarla temaslarını sürdürerek kolaylaştırıcı rolünün gereklerini yerine getirdiğini aktaran Akar, "Milyonlarca ton tahıl, Ukrayna limanlarında bekliyor. Hem Rusya hem Ukrayna hem de BM temsilcisi ile görüşüyoruz. Dörtlü görüşmelerle oradaki milyonlarca ton tahılın ve diğer gıda malzemelerinin uygun şekilde planlanan adreslerine gitmeleri için elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda bazı gelişmeler olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İnsani yardım ve tahliye görevi için gittiği Ukrayna'da hava sahasının kapatılması nedeniyle kalan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait A400M tipi 2 nakliye uçağına ilişkin de açıklamada bulunan Akar, "Taraflarla yoğun görüşme trafiğimiz var. Önümüzdeki günlerde o konuyu da emniyetli şekilde çözmek için çalışıyoruz" dedi.

Akar: Tek hedefimiz teröristler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)