BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyonlarca memur cumartesiye kilitlendi----

Milyonlarca memur cumartesiye kilitlendi

Milyonlarca memur cumartesiye kilitlendi
21 Ağustos 2015 - 05:49 www.finansgundem.com

Memur maaşları için 3 Ağustos'ta başlayan zam pazarlığı cumartesi günü sona eriyor

Memurların 2016-2017 dönemi maaş zamları için kritik iki güne girildi. Hükümetle yapılacak zam pazarlığı bu hafta sonu bitiyor. Hükümetin son açıkladığı teklifini bir miktar daha arttırması bekleniyor. Anlaşma sağlanamaması halinde ise Hakem Heyeti’nin belirleyeceği zam geçerli olacak.

AĞUSTOS BAŞINDA BAŞLADI

Memurlarla maaş zamları için pazarlık Ağustos ayı başında başladı. Memur-Sen’in 2016 için 8+8 zam ve taban aylığa 150 lira, 2017 için 7+7 oransal zam ve taban aylığa 100 lira artış, Türkiye Kamu-Sen 2016’da yüzde 22 ve taban aylığa seyyanen net 100 lira zam, KESK ise en düşük memur maaşının 2 bin 900 liraya yükseltilmesi ile aile, çocuk ve yemek yardımı talebiyle oturduğu masaya hükümet ise ilk aşamada 2016 için yüzde 4+4, 2017 için de yüzde 3+3 teklifini getirdi. Teklif edilen zam oranlarının tüm konfederasyonların tepkisini çekmesi üzerine, hükümet 2016 yılı zam oranını revize etti. Yeni teklifte 2016 yılı için zam oranı yüzde 5+4 olurken; 2017 oranları ise yüzde 3+3 olarak korundu.

RAKAM YÜKSELECEK

Bu hafta sonu itibariyle bitecek olan toplu görüşmelerde hükümetin yeni bir teklif daha getirmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de hafta içinde yaptığı açıklamada, tekliflerini yükseltecekleri mesajını verdi. Çelik, “Kamu tarafı olarak verdiğimiz teklif ne ilk ne de son. Şu anda iki taraf arasında da esneme var. Belli bir noktaya doğru hareket ediliyor” dedi. Çelik’in yükseleceğini belirttiği yeni teklifte de uzlaşı olmaması durumunda sendikalarla hükümet arasında uzlaşmazlık zaptı tutulacak ve konu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidecek. Hakem Kurulu’nun çalışmalarını ise en geç ağustos ayının son gününe kadar tamamlaması gerekiyor. Eylül ayı başında da memurların zam oranları belirlenmiş olacak. Hakem Kurulu’nun zam ve sosyal-ekonomik haklarla ilgili karar Resmi Gazete’de de yayımlanacak.

Emekçilerle alay ediyorlar

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu sözcüsü Hasan Ali Kılıç, hükümetin memurlara 2016 için yüzde 5+4 ve 2017 yılı için yüzde 3+3’lük zam teklifinin, ciddiyetten uzak, kabul edilemez bir teklif olduğunu savundu. Kılıç, şunları kaydetti: “Bu teklif önceki tekliften sonra toplamda buçukluk bir artışa denk gelmekte olup, emekçileri oyalamayı hedeflemektedir. Kamu işverenin teklifi gayriciddidir, emekçilerle alay etmektir ve kabul edilemez. Teklif yüzde 5+5  olsa dahi bu durumda enflasyon oranının altında artış yapılmış olacaktır. Mevcut yeni teklif, yıllık yüzde 7,5 artışı ifade etmektedir. Yüksek vergi dilimleri nedeniyle zaten yapılan artışlar eriyip gitmiştir. İşveren heyeti, sadece yüzdelik artışla değil, temel taleplerimize ilişkin bütünlüklü bir teklifle kamu emekçilerinin karşısına çıkmalıdır.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)