BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilyonerlerin yemin ettiği 16 para kuralı----

Milyonerlerin yemin ettiği 16 para kuralı

Milyonerlerin yemin ettiği 16 para kuralı
29 Nisan 2020 - 08:19 www.finansgundem.com

Zenginler öyle tahmin edildiği gibi şaşalı yaşamlar sürmüyor, aksine her kuruşun kıymetini iyi biliyor, kazandıklarını da biriktiriyorlar

Milyoner veya milyarder olmak, özellikle de sıfırdan büyük para kazanmak, genellikle tasarruf ve harcama ile disiplinli bir şekilde yatırım yapmayı gerektiriyor. Süper zenginler lüks tatiller ve süslü arabalarla hayal edilse bile aslında önemli bir kısmı lüks bir yaşam tarzından kaçınıyor. Hatta, toplu taşıma araçlarını kullanan, market kuponu biriktirenleri bile var. Eğer bir milyoner gibi yaşamak istiyorsanız, kurallara uymanız gerekiyor. 

İşte o kurallar:

Kristen Bell: Alışveriş yaparken kuponlardan yararlanın
Serveti: 20 milyon dolar
ABD’li yıldız Kristen Bell, milyonlarca dolarlık servetine rağmen hala alışveriş için kupon biriktiriyor. “Neredeyse tamamen kuponla alışveriş yapıyorum,” diyen Bell’in kuponlarla alışveriş yapmak için en sevdiği yer Bed Bath & Beyond. Bell, “En iyisi çünkü % 20 indirim yapıyorlar ve gidip bir yorgan ya da klima ya da başka bir şey satın alırsanız, 80 dolardan fazla tasarruf edebilirsiniz” diyor.

Sara Blakely: Mevcut birikimlerinizi tasarrufa çevirin
Serveti: 1 milyar dolar
Spanx'ın kurucusu Sara Blakely, mevcut birikimlerin tasarrufa çevrilmesini gerektiğini belirterek, bunu da kuluçkaya yatırılmış bir yumurta olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Çoğalması için yuvadaki yumurtaya dokunulmaması gerektiğini de belirten Blakely, “Maaş çeklerimin bir kısmının birikimlerimin üzerine ekledim. Neiman Marcus ve Saks Beşinci Caddeye ininceye kadar işimden ayrılmadım. Çok dikkatliydim, geceleri ve hafta sonları Spanx üzerinde çalıştım çünkü gelir elde etmek istiyordum” diyor.

Warren Buffett: Borsa yatırımı uzun vadeli olmalı
Serveti: 73.5 milyar dolar
Milyarder yatırımcı Warren Buffett aktif hisse senedi alım satımının savunucusu değil, aksine uzun vadeli yatırımların borsada kazandıracağına inanıyor.
Buffet, ‘Berkshire Hathaway’ hissedarları mektubunda' yazdığı yatırım satretjisi şöyle: “Şirketler borsada iyi performans gösterdiğinde panikle satmak ya da alıma geçmek, kısa vadeli düşünmek her zaman kaybettirir. Borsada hızlı işlem yapanların tam tersi strateji izleriz.”

Grant Cardone: 100 bin dolar tasarruf edin, gerisini yatırım yapın
Serveti: 300 milyon dolar
Yazar ve satış eğitimi uzmanı Grant Cardone, tek başına milyonlar kazanan bir isim. Cardone, kazanılan ilk 100 bin dolarla tasarruf edilmesi gerektiğine inanıyor. 100 bin dolardan sonra kazanılan tüm paranın da yeni girişimlerde kullanılmasını öneriyor. Çoğu insanın bunlardan hiçbirini yapmadığını belirten Cardone, “Dışarı çıkıp para kazanabileceğinizi kendinize kanıtlamanız gerekiyor” diyor.

Mark Cuban: Bir öğrenci gibi yaşayın
Serveti: 4 milyar dolar
Milyarder yatırımcı Mark Cuban, tutumluluktan ziyade cimri bir hayat tarzı öneriyor. Fazla harcamaların gereksiz bir stres nedeni olabileceğine inanan Cuban, bir öğrenci gibi yaşamayı savunuyor. "En büyük düşmanlarınız faturalarınızdır" diyen Mark Cuban’ın zenginlik reçetesi şöyle: “Ne kadar çok borcunuz varsa, o kadar stresli olursunuz. Faturalar üzerinde ne kadar stresli olursanız, hedeflerinize odaklanmak o kadar zor olur. Ne kadar ucuz yaşayabilirseniz seçenekleriniz de o kadar fazla olur.”

Bethenny Frankel: Kırmızıdan uzak dur
Serveti: 25 milyon dolar
Skinnygirl imparatorluğunun başı olmadan önce, “New York'un Gerçek Ev Hanımları” yıldızı Bethenny Frankel, 30 yaşında kredi kartı borcunu 20.000 dolara yükselten sayılı isimlerden biri. Onun 1 numaralı para kuralı: "Tüm faturalarınızı ödemek için yeterli tasarruf yaptığınızdan emin olun."
Birikimlerinizle tüm faturalarınızı bir kerede ödeyemeyeceğiniz bir güce sahip olunması gerektiğini belirten Frankel, “Kırmızıdan uzak dur” derken harcamaların birikimlere orantılı olması gerektiğinin altını çiziyor.

Sarah Michelle Gellar: Büyük bir satın alma işlemi yapmadan önce iyi düşünün
Serveti: 20 milyon dolar
Sarah Michelle Gellar onlarca yıldır başarılı bir oyuncu ve bu sayede önemli bir servete sahip. Milyonları olmasına rağmen istediği her şeyi dürtüsel olarak satın almıyor.
Büyük bir satın alma ve yatırım öncesi iyi düşünülmesi gerektiğini belirten Gellar, “Büyük alışveriş yapmaktan hoşlanmıyorum. Deri ceket satın almadan önce bile birkaç günlüğüne düşünüp öyle karar veriyorum” diyor.

Beyoncé Knowles: Bağımsız bir kadın olun
Serveti: 500 milyon dolar
Beyoncé Knowles sadece bağımsız kadınlar hakkında şarkı söylemekle kalmıyor, aynı zamanda kendisi de bir kadın. Knowles, dünyanın en zengin repçilerinden biriyle evli, ancak kendi başına mega bir başarı var ve tüm kadınların da finansal açıdan bağımsız olması gerektiğini düşünüyor.
“Eşitlik bir efsanedir ve bir nedenden dolayı herkes kadınların erkek kadar para kazanmadığını kabul eder” diyen Knowles, kadınların kendilerini finansal anlamda bağımsızlığa götürecek yolu bulma arayışında olmaları gerektiğini belirtiyor.

Ashton Kutcher: Bildiğin işe yatırım yap
Serveti: 200 milyon dolar
Aktör ve girişimci Ashton Kutcher, yatırımlarını seçmek için basit bir stratejiye sahip.“ Bildiğin şeylere yatırım yap” diyen Kutcher, “Her zaman bira içiyorsanız, mikro bira fabrikalarına giderseniz ve her ürünü denerseniz, muhtemelen hangilerinin en iyi olduğunu bilirsiniz ve tavsiyem her zaman bildiklerinize yatırım yapın” önerisinde bulunuyor.

Spike Lee: Başkalarından para istemekten korkma
Serveti: 40 milyon dolar
Önem verdiğiniz bir projeyi veya işi finanse etmek için destek almak ya rda borçlanmanın utanç verici bir şey olmadığını söyleyen Oscar adayı yönetmen Spike Lee, Wealthsimple'a, gerçekten inandığı bir film üzerinde çalışırken finansman istemekten asla korkmadığını vurguluyor. Ayrıca, insanların sürekli “hayır” dediğinde de vazgeçmemeleri gerektiğinin altını çizen Lee, “Sadece bir evet yeter” diyor ve ekliyor: “Kaç kişi hayır derse desin, sadece bir tanesine ihtiyacın var ve ısrarla o kişiyi ara. Çünkü tüm gereken bu; sadece bir evet”

Kevin O'Leary: Araba satın alma veya kiralam
Serveti: 400 milyon dolar
Kişisel finans uzmanı ve “Shark Tank” yatırımcısı Kevin O'Leary, bir araba satın almanın, hatta bir araba kiralamanın paranın kötü bir kullanımı olduğunu söylüyor. 400 milyon dolar serveti olmasına rağmen, otomobillerin bakımı ve sigortasının yanı sıra değerinin de yıllar içinde düştüğünü belirten O'Leary, toplu taşımayı öneriyor. Bu kurala kendisi de uyan O'Leary, özel araba kullanmıyor ihtiyaç halinde Uber ve Lyft'e güveniyor.

Suze Orman: Harcama gibi tasarruftan da zevk alın
Serveti: 35 milyon dolar
Suze Orman, herkesin harcama yaparken olduğu gibi tasarruf yaparken de zevk alması gerektiğini söylüyor. Orman, daha fazla para biriktirmenin anahtarının, tasarruften zevk almaktan geçtiğini belirterek, ciddi derecede zengin bir kadın olmasına rağmen, kupon kullanarak bakkaliye para biriktirmekten keyif aldığını dile getiriyor. Orman, yatırıma dönüşen tasarruflardan kazanmaya başlayanların harcamalarından daha fazla zevk alacağını inanıyor.

Tony Robbins: Gelirinizin bir kısmını yatırıma yönlendirin
Serveti: 500 milyon dolar
New York Times'ın en çok satan yazarı Tony Robbins, blogunda “Bileşik faizin belki de yatırım cephaneliğinizdeki en güçlü araç olduğunu” yazdı. Robbins, her maaş çekinin bir kısmını yüksek kazançlı tasarruf hesabı, endeks fonu veya hisse senetleri gibi faiz getiren bir yatırıma ayırmanızı öneriyor.

Ed Sheeran: Kendini maaşa bağla
Serveti: 160 milyon dolar
Şarkıcı Ed Sheeran, gelirinin çoğunu tasarruflarda değerlendiriyor ve harcama parasını aylık bir miktarla sınırlıyor. “Barclays öğrenci hesabımı kullanıyorum” diyen Sheeran, “Yükseltmedim çünkü fazla para harcamıyorum. Tüm paramı tek bir hesaba alsaydım, hepsini harcardım, bu yüzden aylık maaş gibi bir ödenek alıyorum” diyor.

Oprah Winfrey: İş gibi hissetmeyen bir iş bulun
Serveti: 3.5 milyar dolar
Oprah Winfrey, 17 yaşında sevdiği bir işe gelmeden önce haftada 100 dolar karşılığında bir radyo istasyonunda çalışarak bebek bakıcısı ve nefret ettiği bir iş olan part-time olarak mağazalarda çalıştı.
“Bunu ücretsiz olarak yapardım” dediğiniz bir iş yapmanız gerektiğini belirten Winfrey, oprah.com'da bu duyguyu yakaladığını belirtiyor. “İşte o zaman huzurumu parayla kazandım. Hangi işi yaptığım önemli değil, radyoya ilk başladığımda hissettiğim aynı duyguyu hissetim” diyen Oprah Winfrey ekliyor: “Bunu çok seviyorum, bana ödeme yapılmasa bile orada olmak istiyorum. Burada olduğum için mutluyum. Sevdiği işi yapanların başarılı olacağına ve para kazanacağına inanıyorum.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berke29 Nisan 2020 14:39

    Çoğu gereksiz tavsiyeler vermiş. 100 bin dolar birikim yapın sonra gerisini yatırım yapın demiş. 100 bin dolarım olsa zaten senin yazını okumam. Türkiye'deki bir insan için 5-10 bin dolar birikim ve geriye kalan paranın çalıştırılması mantıklı. Shark Tank'a gelirsek araba kötü bir yatırım demiş. 400 milyon dolar servetin var ama hala arabaya kötü yatırım diyorsun. Sana kimse git ferrari al demiyor. Uygun fiyatli bir araba var. Bir kaç tanesi dışında hepsi gereksiz konuşmuş. Tasarruf veya birikim yapmak önemli değil. Önemli olan parayı çalıştırmak. Birikim yaparsanız banka size yıllık %1-2 dolar faizi verir. Ama parayı çalıştırrsanız çok güzel %8-10 faiz ödemeli hisse senetleri var. İnsanlara finansal eğitim lazım tavsiye değil.

  • Serafettin kapakci 02 Mayıs 2020 12:51

    :))zati bu tavsiyeleri Türkiyedeki lere yapmiyorki adamim adam 15 bin dolari olana ne desin ki sadece diyecegi git az ötede oyna der :)))

  • C. Ali 01 Mayıs 2020 00:56

    Berke bey, %8-10 faizli çok güzel hisseler var derken getiri oranını mı yoksa temettü oranını mı kastediyorsunuz? Mesela hangileri?

  • kenan kazancı29 Nisan 2020 11:52

    AMACI  YUKSEK  OLANLARA  16  IŞIK   TŞKKRLER