BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Milyoner imam' koronaya yenik düştü----

'Milyoner imam' koronaya yenik düştü

'Milyoner imam' koronaya yenik düştü
06 Ocak 2022 - 16:29 www.finansgundem.com

Bolu’da "Milyoner İmam" olarak tanınan emekli müezzin Abdullah Yüksel, 88 yaşında yakalandığı korona nedeniyle hayatını kaybetti. Yüksel, 2001 yılında Bolu'da faiz geliri ile gelir vergisi rekortmeni olmuş ve daha sonra kaydını Ankara'ya aldırmıştı.

İzzet Baysal Caddesindeki Büyük Camide yıllarca müezzinlik görevi yaptıktan sonra emekli olan ve Milyoner İmam olarak tanınan Abdullah Yüksel, bir süre önce yakalandığı corona nedeniyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yüksel’in tedavi gördüğü İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklandı.

FAİZ GELİRİ İLE VERGİ REKORTMENİ OLDU

İsmail Akduman'ın Sözcü'de yer alan haberine göre, Bolu Vergi Dairesi, 2001 yılında açıkladığı vergi rekortmenleri sıralamasında ilk 10’da bulunan isimler dikkat çekti. İlk 10 sırada faiz gelirleriyle vergi rekortmenleri bulunuyordu. Birinci sırada ise, 43 milyar 323 milyon 598 bin lira (eski para ile) menkul sermaye iradı (faiz geliri) ile emekli müezzin Abdullah Yüksel yer aldı.

“REHİN ALINIP FİDYE İSTENDİ”

Vergi rekortmeni olmasının ardından gayri meşru işler yapan kişilerin dikkatini üzerine çeken Yüksel’in evi, 2015 yılında 4 kişi tarafından basıldı. Yüksel ve evde bulunan yardımcısı bir kadın ile 2 kişiyi silahla tehdit edildi.

Saldırganlar 3 kişinin ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra bu kişilerin canlarına karşılık Abdullah Yüksel’den 250 bin lira istedi. Parayı vermeyi kabul eden Yüksel, bir saldırganla birlikte bankaya paraya gitti.

Banka personelinin Abdullah Yüksel’in tavırlarından şüphelenmesi üzerine polise haber verdi. Görevliler Yüksel’i oylarken bankaya gelen ekipler saldırganı yakaladı. Ardından da eve giderek diğer çete üyelerini etkisiz hale getirip rehineleri kurtardı. Yüksel yaşadığı bu olayın ardından vergi kaydını Ankara’ya aldı.

Korona virüs uçağı: 179 yolcudan 125'i pozitif çıktı

 

Korona virüs demokrasileri değiştirdi: Önce sağlık, sonra özgürlük

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet18 Ocak 2022 00:43

    ‪Faiz gelirleri gelir vergisinr dahil değildir stopaja dahildir. Abdullah yüksel bolu (Oyak çimento)ve ereğli demir Çelik fabrika sı hisseddarıdır araştırmadan adamın giünahını almayın‬

  • Erol g.06 Ocak 2022 17:37

    DİN GÖREVLİLERİNİN KORONADAN ÖLMESİNE HAYRET EDİYORUM