BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMilyarderlerin yatırım yaptığı start-up şirketi----

Milyarderlerin yatırım yaptığı start-up şirketi

Milyarderlerin yatırım yaptığı start-up şirketi
28 Ocak 2022 - 17:00 www.finansgundem.com

Varlık yönetimi alanı geleneksel oyuncuların yanı sıra son dönemde fintek şirketlerine de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bir tanesi de en az dört milyarderden yatırım almayı başaran fintek start-up’ı Compound.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zengin teknoloji yatırımcılarına hizmet vermek amacıyla kurulan varlık yönetimi start-up şirketi Compound, 37 milyon dolar yatırım aldı. Fonalama turuna en az dört milyarder isim katıldı. 2022 yılında zengin olmak bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Zenginlerin finansal kararları ve portföy dengelerinin değişmesi gerekiyor. Finansal teknoloji start-up’ı Compound da zenginlerin finansal hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Şirketin yatırımcıları arasında en az dört milyarder isim var.

Forbes’un haberine göre bunlar teknoloji odaklı özel sermaye şirketi Silver Lake’ın CEO’su Egon Durban, kripto para borsası Coinbase’in Kurucu Ortağı Fred Ehrsam, kripto para borsası FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve şimdi al sonra öde şirketi Affirm CEO’su Max Levchin de yer alıyor. Levchin yatırımlarını SciFi isimli bir girişim sermayesi şirketi üzerinden gerçekleştirdi. Yatırım şirketi Greenoaks ve Compound’un Yönetim Kurulu Başkanı Lachy Groom, 25 milyon dolarlık son fonlama turunu yönetti.

Daha önce 12 milyon dolar yatırım alan Compound şirketin ulaştığı değeri açıklamadı. Mobil fintek uygulamaları, robot danışmanlar ve geleneksel varlık yönetimi şirketleriyle dolu bir pazara giren Compound, küçük ancak potansiyel getirisi yüksek bir gruba odaklanıyor: Start-up şirketleri ve melek yatırımcılar.

Compound CEO’su Jordan Gonen, “geleneksel varlık yönetimi şirketlerinin yönetimi altındaki varlıklara yönelik modelleri ne yazık ki likit olmayan bir servete sahip insanlar için uygun değil” dedi. Devamında, “bu kişilerin bazıları iş fırsatlarını değerlendiren yeni mezunlar ya da şimdi halka arz öncesinde bulunan start-up şirketini kuranlardan oluşuyor ve bu kişilerin finansal destek için gidebilecekleri bir yer yok” açıklamasında bulundu.

Ancak şirketin rakipleri aynı fikirde değil. Compound’un aldığı 37 milyon dolarlık yatırım, fintek şirketlerinin aldığı yatırımların yanında denizde bir su damlası gibi kalıyor.

Geçtiğimiz yıl finansal hizmetler sektörü girişim sermayesinin odak noktası haline geldi ve toplamda 134 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Start-up şirketi aynı zamanda sert bir rekabetle de karşı karşıya. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs bireysel finans birimi Marcus’a büyük miktarda kaynak aktarıyor ve mobil finans uygulaması SoFi şimdi halka arzını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde ise robot danışmanlık şirketi Wealthfront’u bankacılık devi UBS 1,4 milyar dolara satın aldığını açıkladı. 

Ancak Compound’u farklı yapan bir özelliği var. Coinbase, Plaid, Brex ve Carta gibi değeri 1 milyar doların üzerinde olan fintek şirketlerinin yöneticileri ve kurucuları, Compound’un yatırımcıları arasında yer alıyor.

Birçok varlık yönetimi şirketinin aksine, Compound platformunun kullanımı ve finansal danışmanlık erişimi için yıllık üyelik ücreti alıyor.

Diğer şirketler ise ücret olarak varlıklar üzerinden yüzde talep ediyor. Bu maliyet de değişkenlik gösterebiliyor. Compound’da ise ihtiyaçlar karmaşıklaştıkça ücret yükseliyor. Şirket ağustos ayında yaptığı açıklamada yönetimi altında bulunan varlıkların miktarının 113 milyon dolar olduğunu söyledi. Şirket sözcüsü, Compound’un yüzlerce müşterisinin bulunduğunu ve bunların birçoğunun Silikon Vadisi’nin önde gelen start-up şirketlerinde çalışan kişiler olduğunu belirtti.

Elon Musk'ın başı 19 yaşındaki gençle dertte! Para teklif etti ama...

 

Omaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti

 

Apple’dan dev fintek şirketine rekabet hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)