BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaMilyarderlere en büyük fırsatları enerji sektörü sunuyor----

Milyarderlere en büyük fırsatları enerji sektörü sunuyor

Milyarderlere en büyük fırsatları enerji sektörü sunuyor
08 Aralık 2022 - 10:41 www.finansgundem.com

UBS Group'un süper zengin müşterilerine yönelik anketine göre milyarder, en büyük fırsatların enerji sektörünün sunduğu görüşünde. Biyoteknoloji, tıbbi ürünler ve yazılımında en cazip sektörler arasında olduğu belirtildi.

UBS Group'un milyarder müşterileri, gelecek 5 yılda enerji sektörünün en büyük fırsatları sunacağı öngörüsünü paylaştı.

Süper zengin müşterilerle yapılan ankete katılımcılarının yüzde 44'ü gelecekteki yatırım ve iş fırsatları açısından 21 kategori arasında en cazip olanının enerji olduğunu belirtti.

Bloomberght'te yer alan habere göre, ankete katılan 50 milyarderin yaklaşık üçte biri biyoteknoloji, tıbbi ürünler ve yazılımın da en cazip sektörlerden olduğu görüşünü paylaştı.

UBS raporunda konuya ilişkin olarak "bugün yaşanan tedarik zinciri sıkıntıları ve yenilenebilir enerjiye geçişin ivmelenmesi nedeniyle enerji sektörü öne çıkıyor." ifadesine yer verildi. Raporda milyarderlerin girişim sermayelerinin yön değiştirdiği ve bu tür dönüşümlerin yatırımların nereye gideceğine dair öncü gösterge olduğunu belirtildi.

Ankete katılanlar Çin dışındaki Asya Pasifik bölgesinin gelecek 5 yılda iş yapma ve yatırım fırsatları açısından en iyi bölge olduğunu belirtti. Asya Pasifik'i Kuzey ve Amerika ve Çin takip etti.

Bloomberg varlık endeksine göre enflasyonla mücadele için yapılan faiz artışları ve küresel ekonomideki zayıflamayla dünyanın en zengin 500 insanının toplam serveti bu yıl yaklaşık 1,3 trilyon dolar eridi.

2022’nin kaybedeni hangi sektör oldu?

 

Gayrimenkul sektöründe, güven ve kârlılık beklentileri düştü

 

Sanayi sektöründen rekor ihracat

 

 

 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)