BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyarderler, normal insanlardan bir milyon kat fazla sera gazı yayıyor----

Milyarderler, normal insanlardan bir milyon kat fazla sera gazı yayıyor

Milyarderler, normal insanlardan bir milyon kat fazla sera gazı yayıyor
08 Kasım 2022 - 07:35 www.finansgundem.com

İngiltere'de yapılan bir araştırma kapsamında, bir milyarderin ortalama bir insandan milyon kat daha fazla sera gazı yaydığı ortaya konuldu.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu olan Oxfam tarafından yayınlanan rapor, dünyanın en zengin 125 milyarderinin yatırımlarının ayrıntılı analiz bulgularına vurgu yapıyor. 

Rapora göre, ortalama insanlardan farklı olarak, en zengin bireylerin yatırımları emisyonların yüzde 70'ini oluşturmakta.

Bu milyarderlerin yatırımları, kişi başına yıllık ortalama 3 milyon metrik ton karbondioksit (CO2) üretiyor ve bu en alttaki yüzde 90'da yaşayanlar için ortalama 2,76 ton CO2'den bir milyon kat daha fazla demek.

Oxfam'ın İklim Değişikliği Lideri Nafkote Dabi, milyarderlerin yaşam tarzlarından, özel jet ve yatlarından kaynaklanan emisyonların zaten ortalama bir insandan binlerce kat daha yüksek olduğunu söyledi.

Ancak yatırım kaynaklı emisyonlar dikkate alındığında, karbon emisyonlarının bir milyon kattan fazla olduğu dikkati çekiyor.

Birkaç milyarder,  Fransa, Mısır veya Arjantin gibi tüm ülkelerin karbon ayak izlerine eşit olan 'yatırım emisyonlarına' sahip.

Araştırma bunun yanı sıra, milyarderlerin yatırımlarının ortalama yüzde 14'ünü enerji ve çimento gibi kirletici endüstrilere yaptığını da gösterdi.

Örneklemdeki sadece bir milyarderin yenilenebilir bir enerji şirketinde yatırımı olduğu ortaya çıktı. 

Rus milyarderlerin servetleri eriyor

 

FCA’in yeni hedefi ünlü kripto milyarderi

 

Hint milyarder Bezos'u da geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)