BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMilyarderler hisselerini satıyor----

Milyarderler hisselerini satıyor

Milyarderler hisselerini satıyor
07 Mart 2013 - 07:41 www.finansgundem.com

Borsalar hızla yükselirken milyar dolarlık serveti olan yatırımcılar satışa geçti

ABD borsalarının tarihi rekorlara imza attığı dönemde dünyaca ünlü yatırımcılar Warren Buffett, George Soros ve John Paulson portföylerindeki hisseleri hızla elden çıkarıyor.
Ne Dow Jones Endeksi’nin tüm zamanların rekorunu kırması ne de son 3 ayda ABD borsalarında gözlemlenen yüzde 6.5’lik yükseliş... Bu olumlu gelişmelerin hiçbiri dünyaca ünlü yatırımcıların ABD şirketlerinde sahip oldukları hisseleri satmalarına engel olamadı.
Bugüne kadar ABD hisselerinden övgü dolu sözlerle bahseden Berkshire Hathaway’in kurucusu Warren Buffett bile ABD şirketlerindeki hisselerini endişe verici bir hızla elinden çıkartıyor.
Intel hisselerini sattı
Buffett, Johnson&Johnson, Procter & Gamble ve Kraft Foods şirketlerine ait hisselerin performanslarını ‘hayal kırıklığı’ olarak değerlendirirken Berkshire Hathaway tarafından kamuoyuyla paylaşılan veriler de dünyaca ünlü yatırımcının Johnson&Johnson’da sahip olduğu 19 milyon adet hisseyi çoktan sattığını gözler önüne serdi. Buffett’ın hisse satışı bununla da kalmadı. Buffett, elindeki tüm ‘tüketici ürünleri hisseleri’nin yüzde 21’ini ve California merkezli çip üreticisi şirketi Intel’deki tüm hisselerini de elden çıkarttı.
ABD ekonomisinin yüzde 70’inin tüketici harcamalarından beslendiğini kaydeden uzmanlar, Buffett’ın bahsi geçen şirketlerin geleceğine yönelik güvensizliğinin ‘kaygı verici’ olduğu konusunda hemfikir.
Milyarderler neden satışa geçti?
ABD piyasalarının yükselişte olduğu ve emlak fiyatlarının dengelendiği bir dönemde 3 büyük yatırımcının ABD şirketlerindeki hisselerini gözden çıkarmalarına gerekçe olarak ise kıdemli ekonomist Robert Wiedemer’ın yeni kitabında yer alan bir araştırma gösteriliyor. Wiedemer’a göre hisse senedi piyasalarında ciddi bir düzeltme gerçekleştirilecek. 2008’de başlayan çöküşü 2 yıl öncesinden öngören Wiedemer, düzeltmenin oranının yüzde 90’ları bulabileceği konusunda uyarıyor. Wiedemer’ın teorisi şöyle: “Herşey, ABD Merkez Bankası’nın ekonomiyi canlandıracağını savunduğu ‘tehlikeli’ para politikasına dayanıyor. Fed, yüksek miktarda para basmak konusunda ısrarlı. Henüz ekonomiye karışmayan bu paralar piyasaya akmaya başlandığında borsa da çökecek.”
George Soros bankalardan çıkıyor
ABD’li finans spekülatörü George Soros da hisse satan bir diğer yatırımcı. Yatırım fonu Soros Fund Management’ın Yönetim Kurulu Başkanı Soros, JP Morgan Chase, Citigroup ve Goldman Sachs’da dahil olmak üzere elinde ne kadar ABD bankası hissesi varsa hemen hepsini sattı. Soros’un bu 3 bankaya ait yaklaşık 3 milyon adet hisseyi elden çıkarttığı kaydedildi.
Tilki foncu Paulson hisse boşalttı
2007’DEKİ mortgage krizini önceden tahmin ederek servet kazanan ABD’li hedge fon yöneticisi John Paulson da elindeki hisseleri hızla satan milyarderler arasında. Paulson’a ait Paulson&Co, 14 milyon JP Morgan Chase hissesini sattı. Şirketin indirimli ürün zinciri Family Dollar ve unlu mamüller üreticisi Sara Lee’deki tüm hisselerini de elden çıkarttığı belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)