BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMilyarder yatırımcıdan kâbus senaryosu----

Milyarder yatırımcıdan kâbus senaryosu

Milyarder yatırımcıdan kâbus senaryosu
24 Nisan 2020 - 12:16 www.finansgundem.com

Tecrübeli yatırımcı Leon Cooperman korona virüs salgını sonrasında ekonomik sistemde köklü değişiklikler yaşandığını belirtiyor. Cooperman’a göre şu anda bildiğimiz kapitalizm önemli bir değişim geçiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Forbes verilerine göre 3,2 milyar dolarlık net servete sahip olan Leon Cooperman piyasanın şu anda oldukça değerli olduğunu ancak yaklaşan durgunluk nedeniyle S&P 500 endeksinde 2.200'e kadar düşebileceğini düşündüğünü söyledi.

Milyarder Leon Cooperman, ABD ekonomisi ve piyasalarının küresel ekonomileri kasıp kavuran Kovid-19 salgınının kalıcı sonuçlarıyla karşı karşıya olabileceğini ifade ediyor. CNBC’ye konuşan Cooperman virüsün etkisiyle ekonomik sistemi değiştiğini belirtiyor.

Kapitalizm güç kaybediyor

Virüs salgınıyla birlikte kapitalizmin ekonomi üzerindeki etkisinin azaldığını ifade eden milyarder Amerika Birleşik Devletleri’nde sol siyasetin değer kazandığını ve vergilerin artacağını öngördü. Düşük faiz oranlarının devam etmesini bekleyen Cooperman bunun sorunlu ekonominin işareti olduğunu söylüyor.

Herhangi bir aşı olmaması durumunda tüketici talebinin geri dönüşünün yavaş olacağının altını çizen milyarder, işletmelerin yükselen maliyetler ve düşen taleple karşı karşıya olacağını belirtiyor. Cooperman kriz sürecinde kaybolan sermaye için büyük miktarda özkaynak harcaması gerektiğini konusunda da uyarıyor. Piyasaların en önemli yönlendiricilerinden biri olan hisse senedi geri alımlarının da kaybolacağı milyarder yatırımcının öngörüleri arasında.

Şirketlerdeki kâr marjının ortalama seviyelere geri döneceğini söyleyen Cooperman kredilerin hisselerden daha ucuz olduğunun altını çiziyor. Önceki krizin beyaz atlı prensi olarak adlandırılan Warren Buffett’ın sessizliğini ise kötüye işaret olarak adlandıran Cooperman bildiğimiz yönleriyle kapitalizmin sonsuza dek değiştiğini ifade etti.

Cooperman şubat ayında verdiği röportajda salgın konusunda uzman olmadığını fakat insanoğlunun bu salgının üstesinden gelebilecek güçte olduğuna güvendiğini söylemişti.

Microsoft’un kurucusundan virüsü yenecek 5 adım

 

Fitch: Türkiye Fed ve ECB ile swap hattı kuramaz

 

Dolar/TL 6,98 seviyesinden işlem görüyor

 

Gram altın 386 lira seviyelerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)