BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMilyarder yatırımcı Universal Music’i halka arz edecek----

Milyarder yatırımcı Universal Music’i halka arz edecek

Milyarder yatırımcı Universal Music’i halka arz edecek
04 Haziran 2021 - 18:23 www.finansgundem.com

Müzik piyasasının %30’unu kapsayan dev plak şirketi Universal Music milyarder yatırımcı Bill Ackman’ın SPAC şirketi aracılığıyla halka arz oluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonu milyarderi Bill Ackman, halka arz şirketi aracılığıyla, Lady Gaga gibi sanatçıların arkasındaki plak şirketi olan Universal Music Group’un yüzde 10 hissesini almasını sağlayacak bir anlaşmaya yaklaştığını söyledi.

Geçen yıl 4 milyar dolarlık halka arz listelemesiyle rekor kıran özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Pershing Square, Financial Times’ın haberine göre, yapılacak anlaşma sonucu Universal'a yaklaşık 40 milyar dolar değer biçecek.

Habere göre, diğer ucundaki şirket olan Fransız medya devi Vivendi, kalan Universal hisselerini bu yılın sonlarında Euronext borsasında halka açık bir listeleme aracılığıyla yatırımcılara dağıtmayı hedefliyor. Listeleme halka arz öncesinde Universal Music'e değer biçilmesi için ölçüt olarak görülüyor.

Ackman’ın SPAC anlaşması, müzik sektörünün canlanmasından yararlanan Vivendi’nin yatırımcıları sektöre çekebilecek değerli varlığı olan Universal Music hisselerinden para sağlamak istediği sırada gerçekleşti.

Ackman'ın New York Borsası listesindeki hisseleri, yatırımcıların halka arz haberlerine olumsuz tepki vermeleriyle geçtiğimiz gün seans sonrası işlemlerde yüzde 14'e kadar düştü.

Geçen ay Vivendi, Universal Music'in yüzde 10'luk ek hissesini adı açıklanmayan bir ABD'li yatırımcıya satmayı düşündüğünü söylemişti. Milyarder Vincent Bolloré tarafından yönetilen Fransız medya grubu daha önce Universal'in yüzde 20'sini Çinli Tencent'e satmıştı.

Ackman geçen ay yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç hafta içinde bir halka arz anlaşması ilan edebileceğini ima etmişti. Milyarder yatırımcı, kasım ayı başından bu yana anlaşma üzerinde çalıştığını belirterek, "ikonik, olağanüstü, harika bir iş" ile "yoğun bir şekilde meşgul" olduğunu da sözlerine ekledi. Ackman söz konusu açıklamasında anlaşmanın içeriğinde çok fazla karmaşıklık olduğunu söylemişti.

Müzik şirketlerinin değeri, Spotify gibi uygulamaların yükselişiyle bir kez daha yükseldi. Universal’ın da dahil olduğu birçok plak şirketi milyarlarca dolarlık telif ödemeleri sağlamayı başardı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 2013 yılında SoftBank, Universal Music'i sadece 6,5 milyar euro karşılığında satın almayı teklif etmişti.

The Beatles, Drake ve Taylor Swift gibi müzik efsanelerinin telif haklarına ev sahipliği yapan Universal, Midia Research tahminlerine göre pazarın neredeyse yüzde 30'luk bir payına sahip dünyanın en büyük plak şirketi.

 

Yatırım efsanesinden teknoloji hisselerine destek

 

Facebook'a çifte soruşturma

 

Müzik dünyasının efsane ismi Hasan Saltık'a veda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)