BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarder Steve Cohen oğlu sayesinde kriptoya girdi----

Milyarder Steve Cohen oğlu sayesinde kriptoya girdi

Milyarder Steve Cohen oğlu sayesinde kriptoya girdi
16 Eylül 2021 - 18:18 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder Steve Cohen kripto para piyasalarına girmesi konusunda kendisini ikna edenin oğlu olduğunu açıkladı. Milyarder yatırımcı ayrıca pandemi sonrasında esnek çalışmanın mantıklı olduğunu savunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder hedge fonu yatırımcısı Steve Cohen yakın zamana kadar kripto paralar konusunda şüpheciydi. Sonrasında ise oğlunun kripto paralara gönül vermesi Cohen’in görüşlerini büyük oranda değiştirdi.

11,1 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Point72 Varlık Danışmanlığı Firması’nın Kurucusu Cohen Bloomberg International’a yaptığı açıklamalarda oğlu için, “Beni gerçekten de bunu yapmam gereken bir şey olduğu konusunda ikna etti” ifadelerine yer verdi. Söz konusu başlangıcın ardından milyarder yatırımcı geçtiğimiz altı ay boyunca birçok farklı insanla tanıştı ve kripto yatırımlarının imkanları konusunda kendini olabildiğince eğitti.

Cohen konuyla ilgili açıklamasında, “Ortada bir fırsat olduğuna karar verdiğimde ve bunun internet gibi bir fırsat alanı olduğunu düşündüğümde, ki bu inanılmaz derecede değişime açıktır, bu fırsatı kaçıracak değildim” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 65 yaşındaki milyarder yatırımcı bir süredir kripto alanına hem bireysel yatırımcı olarak hem de firması üzerinden yatırımlar yapıyor.

Cohen bu hafta dijital varlıklara yönelen bir ticaret firması olan Radkl’a yatırım yaptığını açıkladı. Cohen’in aile yatırım firması Cohen Private Ventures da kullanıcıların NFT almasına ve satmasına izin veren teknolojiler geliştiren Recur şirketine 50 milyon dolarlık A serisi fon yatırımında bulundu. Milyarder yatırımcı ayrıca Point 72 bünyesinde kripto ticaret altyapısı da inşa ediyor.

'Uzak Fikirler'

Cohen’in dijital dünyaya olan ilgisi kriptonun da ötesine uzanıyor. Milyarder yatırımcı meta evren (metaverse) olarak bilinen insanların avatarlar aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girdiği sanal bir dünya konusundaki vizyonunu da dile getiriyor.

Aynı zamanda Amerikan beysbol takımı New York Mets’in sahibi olan Cohen, “İnsanların zamanlarını nasıl geçireceklerine dair çok uzak fikirler de var. Zihniniz vahşice kaçabilecek” açıklamasına yer vererek insanların metaverse’le nasıl etkileşime geçeceğini avatarları için muhtemelen sanal gayrimenkul ve sanal kıyafet satın alacağını söyledi.

Eleştirilerin odağında

Çocukluğundan bu yana Mets taraftarı olan Cohen Aralık ayında yaklaşık 2,5 milyar dolara satın aldı. Cohen taraftarı olduğu takımın sahibi olmasına ve takımın yakın zamandaki kötü performansına ilişkin, “Beni bambaşka bir dünyaya götürdü. Bir hedge fonu sahibi olarak belli bir kötü şöhretleriniz vardır. Ancak New York’ta bir takım sahibi olmakla asla karşılaştırılamaz” açıklamasında bulundu.

Ocak ayında Cohen, cinsel taciz iddiaları üzerine Genel Müdür Jared Porter'ı işten çıkarmıştı. Geçen ay, Genel Müdür Vekili Zack Scott, Cohen'in evindeki bir yardım kampanyasından çıktıktan sonra sarhoşken araba kullanma suçlamasıyla tutuklandı. Scott, suçsuz olduğunu iddia ettikten sonra idari izne çıkarıldı.

Milyarder yatırımcı Mets’i satın aldığı andan itibaren sosyal medyaya daha fazla ağırlık veriyor. Cohen bu sayede kendisinin sadece zengin bir hedge fonu sahibi olarak değil bir insan olarak görünmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Cohen, "Twitter içerisinde bulunmanın çok zor olduğu bir yer. Ama bu, hayranlarla etkileşime girmenin ve kendi sesine sahip olmanın harika bir yolu” açıklamasında bulundu.

Hibrit model

Pandemi sonrası hibrit çalışma modellerini desteklediğini belirten milyarder katıldığı bir konferansta, “Esnek olmamız gerektiğine inanıyorum. Çalışanların haftanın birkaç günü evde olması mantıklı geliyor. Yapmaları gereken işleri yaptıkları, firmanın bir parçası oldukları ve iletişim halinde oldukları sürece bu konuda olumlu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Cohen evde çalışma dönemindeki öğrendikleri en büyük sürprizin nerede olunduğuna bakılmaksızın çalışmaya devam edilebildiğini idrak etmeleri olduğunu söyledi. Cohen esnek çalışmayı sadece çalışanların değil milyarderlerin de sevdiğine dikkat çekiyor. Cohen, “Evde çalışmayı seviyorum. Haftanın beş günü ofiste olmak zorunda hissetmiyorum. Nerede olursam olayım şirketimi yönetebilirim” dedi.

 

İtalyan bankası mafya bağlantılı tahvillerden çekiliyor

 

Ofise dönüleceğine kimse inanmıyor

 

Z Kuşağı gerçeği ve toplumsal algının nedenleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)