BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilyarder finansçı: Trump’ın sonu gelmedi----

Milyarder finansçı: Trump’ın sonu gelmedi

Milyarder finansçı: Trump’ın sonu gelmedi
13 Kasım 2020 - 14:21 www.finansgundem.com

Milyarder finansçı David Rubenstein, ABD başkanlık seçimlerindeki yenilgisinin Trump’ın sonu olmadığını düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanlık seçimlerinin ardından on gün geçti. ABD Başkanı Donald Trump henüz pes etmedi ve günlük korona virüs vakaları rekor 145,000 seviyesine ulaştı. Ulusal bir krizin ve geçiş sürecinin ortasında, milyarder yatırımcı ve Carlyle Group’un kurucu ortağı David Rubenstein, Biden zaferi, Trump’ın geleceği ve ABD’de pandeminin etkilerinin önüne geçmek için neler yapılacağını anlattı.

Rubenstein, seçim öncesi dönemde korona virüs sürecindeki yönetimi sert bir şekilde eleştirilen Trump hakkında, “pandemide ABD’nin başkanlığına ikinci kez aday olan herkes sorun yaşardı” dedi. Açıklamasının devamında, “pandemiye rağmen, ekonomik çöküşe rağmen, suçlamalara, vergi konularına, Mueller soruşturmasına rağmen Trump seçimlerde oldukça başarılı oldu. Trump’ın tabanı güçlü” ifadelerini kullandı.

12 Kasım itibarıyla, Trump 72,1 milyon oya ulaştı. Bu da mevcut bir başkanın aldığı en yüksek oy sayısı oldu. Biden ise ABD başkanlık seçimlerinin tarihinde en yüksek oyu alarak 77,2 milyon oy sayısına ulaştı.

Ülkenin önündeki en büyük engel, Rubenstein’a göre, hem ekonomik hem de kamu sağlığı krizi haline gelen pandeminin üstesinden gelebilmek. 

Rubenstein, “pandemi geride kalana kadar, başkan kim olursa olsun, olması gerekenden daha zayıf bir ekonomi olacak” dedi ve en azından bir ekonomik teşvik paketinin oldukça gerekli olduğunu ifade etti.

Rubenstein, Biden’ın göreve başlamasından önceki geçiş sürecinde bir teşvik paketinin senatodan geçmesini umuyor ancak Biden’ın Beyaz Saray’daki ilk hamlesinin kapsamlı bir teşvik paketi olacağını düşünüyor.

Bu paketin finansmanı hakkında soru sorulduğunda, Rubenstein, “para basacağız ve borç alacağız. Bu sonsuza dek devam edemez ama bu şekilde olacak” dedi. Yine de uzman yatırımcı uzun vadeli ekonomik rahatlama için ekonomik teşvik paketlerine bağımlı hale gelme konusunda temkinli. Bir aşı bulunana kadar, ekonominin güçlük çekeceğini söylüyor.

Rubenstein aynı zamanda Biden’ın, pandemi nedeniyle zarar gören sağlık alanındaki yasalara odaklanmasını ve gelir eşitsizliğine yönelik girişimlerde bulunmasını bekliyor.

Mart ayının ortalarından, Haziran ayının sonuna kadar geçen 15 haftada neredeyse 50 milyon Amerikalı işsizlik sigortası başvurusunda bulundu. ABD’deki işsizlerin sayısı Ekim ayında 11,1 milyona düştü ve işsizlik oranı, Nisan ayındaki %14,7’lik seviyeden %6,9’a geriledi. Ülke çapında yeni karantina uygulamalarının yürürlüğe konması bekleniyor.

Biden Oval Ofis’e geçtiğinde, Rubenstein, Trump’ın daha önceki ABD başkanlarının yaptığı gibi emekli olmasını beklemiyor. Rubenstein, “Trump’ın geri döneceği şirketleri var ve sanıyorum ki, ABD’nin eski başkanıysanız bazı dostlarınız da vardır ve bu dostlarla iş yapabilirsiniz” dedi. Açıklamasının devamında, “Trump’ın başkanlığı süresince, birçok zengin insan daha da zenginleşti ve bunlardan bazıları Trump’la iş yapmak isteyecektir” ifadesini kullandı.

2017 yılında Trump’ın göreve başlamasından bu yana, Forbes’a göre, Rubenstein’ın öz varlığı 840 milyon dolardan, 3,3 milyar dolara yükseldi. Rubenstein’ın şirketi Carlyle’ın hisseleri ise %64 değer kazandı. Rubenstein, 20 Ocak 2017 tarihinden bu yana, serveti artan 406 Amerikan milyarderinden biri. Ancan Rubenstein, Trump’la iş yapma gibi bir niyetinin olmadığını açıkladı. Özel sermaye milyarderi, golf oynamadığını, otel sektörüyle bağlantısının olmadığını söyledi. Ancak Carlyle daha önce otellere yatırım yapmıştı.

Trump’ın başkanlığı boyunca, Forbes da dahil olmak üzere birçok medya kuruluşu Trump’ın potansiyel çıkar çatışmalarını dile getirmişti. 

Bunlar arasında, Trump’ın şirketlerinin de pay sahibi olduğu ticari binalarda, Çin Sanayi & Ticaret Bankası’nın ve Katar Varlık Fonu’nun kiracı olarak bulunması da vardı. Geçtiğimiz dört yılda, dünyanın her yerinden iş insanlarının, Trump’ın golf sahalarına giderek ve Florida’daki özel Mar-a-Lago kulübünde vakit geçirerek Trump’la yakın ilişki kurmaya çalıştığı bildirildi.

Trump ise Washington’da geçirdiği süre boyunca fakirleşti. Forbes’un haberine göre, Trump’ın serveti, ABD Başkanı olarak göreve başladığından bu yana yaklaşık 1 milyar dolar düştü. 

Rubenstein, “dünyadaki en iyi iş ABD başkanı olmak değil, ABD’nin eski başkanı olmaktır” dedi. Açıklamasının devamında, “kimse sizden fazla nefret etmez ve istediğiniz hemen her şeyi yapabilirsiniz” ifadesini kullandı.
Rubenstein, “Donald Trump bugüne kadar gördüğümüz eski başkanların hepsinden farklı olacak. Dört yıl sonra yeniden başkanlığa aday olmak için büyük bir şansı var. Bence ülke çapında yoğun bir destek de alıyor” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'anayasaya bağlılık' mesajı

 

Merkez bankaları aşı haberiyle küresel ekonomi için umutlu

 

Seçim yetkilileri: ABD tarihinin en güvenli seçimiydi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)