BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMilyarder aileden boş otele 100 milyon dolar ----

Milyarder aileden boş otele 100 milyon dolar

Milyarder aileden boş otele 100 milyon dolar
22 Mart 2021 - 16:32 www.finansgundem.com

Stuart Miller’ın milyarder aile ofisi Beverly Hills’de bulunan boş otele neden 100 milyon dolar yatırım yaptı?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl ekim ayında korona virüs vakaları ve hastanede tedavi gören hastaların sayısı yükselişteydi. ABD’de birçok eyalet karantina altındaydı. Bu nedenle bu ortam herhangi bir anlaşma için uygun değildi. Ancak milyarder Miller ailesinin kurucu yatırımcısı Stuart Miller 100 milyon dolarlık bir anlaşmayla Viceroy L'Ermitage Beverly Hills’i satın almaya hazırlanıyordu. Aile şirketi East Rock, emlak yatırım şirketi EOS Investors’la anlaşmayı tamamlamak için bir araya geldi.

Alıcılar, Brooke Shields’ın 18. yaşını kutladığı 45 yıllık lüks otelin yükselişe geçmesini bekliyor. Lüks otelde başkanlık suitinin gecelik ücreti ise 5,000 dolar. Ancak anlaşmanın yapıldığı dönemde oteldeki 116 suitin neredeyse tamamı boştu. Başka bir deyişle, otel her hafta 50,000 ila 100,000 dolarlık gelir kaybediyordu. Ancak East Rock ve Miller piyasaların yönü aşağı olduğunda bu süreci yönetmeye yabancı değil.

New York merkezli emlak yatırımı şirketi Robert Douglas’ın Genel Müdürü Stephen O’Connor’a göre ekonomik belirsizlikler göz önünde bulundurulduğunda, anlaşmanın zamanlaması daha kötü olamazdı. Douglas, “ancak bir çeyrek sonra, bu yatırım oldukça akıllıca görünüyor” dedi. Açıklamasının devamında, “insanlar gerçekten kötü bir anlaşma olacağını düşünmüştü ancak gerçek bir alım fırsatına dönüştü” ifadesini kullandı.

ABD’nin en büyük inşaat şirketlerinden Lennar Corporation’ın 35 yıllık deneyimli çalışanı Miller, şimdi 20 yıl CEO görevini sürdürmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Şirket 1950’lerin ortasında babası Leonard Miller tarafından kurulmuştu. Bugün ailenin serveti, Forbes’un tahminlerine göre 1,8 milyar dolar. 2020’nin ilk dönemlerinde piyasalarda korona virüsün ağırlığı hakimken, emlak gibi bazı sektörler büyümeye devam etti.

Lennar ise şehir sakinlerini banliyölere yönelten bir pandeminin faydasını gördü ve şirketin hisseleri geçtiğimiz yıl %36’nın üzerinde yükseliş gösterdi. 2008 yılında ortaya çıkan finansal krizi, zorluk içindeki varlıkları satın alarak atlatmayı başaran şirket, aynı stratejiyi boş otel için de izledi. Ailenin yatırım felsefesi ise şöyle: Zorluk fırsat yaratır. Lüks otel L’Ermitage’ın durumu ise tam anlamıyla buydu. Zorlu bir ekonomik ortamda olmasının yanı sıra, sahibi de kanun kaçağıydı.

Otelin eski sahibi Malezyalı Jho Low, multi milyon dolarlık 1MDB skandalının tam merkezinde bulunuyor. Low’un Beverly Hills’de yer alan oteli de kapsayan varlıklarına, Goldman Sachs’ı da sarsan skandalın ardından ABD hükümeti tarafından el kondu ve açık artırmayla satışa çıkarıldı. Low ise oteli 2010 yılında 46 milyon dolara satın almış ve tadilatı için 37 milyon dolar harcamıştı. Şimdi ise Low’un içinde bulunduğu güçlük, East Rock’ın yüksek getirili yatırımı haline geldi.

Bankalara zorlu görev

 

Havayolu şirketlerinin yeni tehdidi özel jetler

 

Goldman Sachs ve EBRD'den yerli teknoloji şirketine yatırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)