BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMilyar dolarlık kardeşler JPMorgan’dan ayrıldı----

Milyar dolarlık kardeşler JPMorgan’dan ayrıldı

Milyar dolarlık kardeşler JPMorgan’dan ayrıldı
27 Mayıs 2021 - 15:39 www.finansgundem.com

JPMorgan’ın servet yönetimi biriminin önemli isimlerinden olan ve 1 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Christian Habitz ve Sarah Damsgaard kardeşler dev bankadan ayrılıp kendi varlık yönetimi şirketlerini kuruyorlar

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük bankası JPMorgan’ın iki önemli ismi bankadan ayrılma kararı aldı. Dev bankada 1 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Christian Habitz ve Sarah Damsgaard kardeşler JPMorgan Chase’ten ayrılarak Chicago, Miami ve Milwaukee’de ofisleri olan bir danışmanlık şirketi kuracaklarını açıkladı.

Bloomberg’in haberine göre, Habitz konuyla ilgili açıklamasında Invictus Collective’in ultra yüksek servetli ve birden fazla jenerasyonu olan varlıklı aileler için özel yatırım portföyleri oluşturmaya odaklanacağını söyledi. 47 yaşındaki bankacı müşteri portföylerinin net varlıklarının en az 100 milyon dolar olduğunu belirtti.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, Wall Streets bankalarındaki yatırım danışmanlığı birimlerindeki bankacılar daha fazla kontrol sağlamak ve gelirden daha fazla pay almak amacıyla bir süredir kendi firmalarını oluşturma eğilimindeler. Habitz müşterilerinin taleplerinin halka açık şirketler ve fonların ötesinde daha geniş bir yatırım seçeneğine erişim yönünde olduğunu ve bu sebeple de hamlelerini hızlandırdıklarını açıkladı.

Altı yıl boyunca JPMorgan’da çalışan kardeşler kariyerlerine Credit Suisse’in hususi bankacılık biriminde başlayarak ardından JPMorgan Menkul Kıymetler’in Chicago ofisine geçmişlerdi. İki kardeş özel anlaşmalar için genellikle birlikte yatırım yapıyorlardı.

Bankacılık kariyerinden önce profesyonel balerinlik yapan 40 yaşındaki Damsgaard, “Tıpkı kamu portföylerinde olduğu gibi gerçekten çeşitlendirilmiş hususi yatırım portföyü oluşturduk. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu işetme sahipleri ve işletmelerinde kendileri için hususi özkaynağa sahip olmaya alışın kimseler” dedi.

Invictus, eski Citigroup yöneticileri tarafından oluşturulan finans şirketi Dynasty Financial Partners’la da ortaklık kurdu. Daha önce Citi’nin iş yönetimi, servet danışmanlığı ve finansal hizmetler yönetimi birimlerinde yönetici olarak çalışan Shirl Penney’nin kurucusu olduğu New York merkezli Dynasty, bağımsız yatırımcılar için ticari platformlar, ticari kayıt tutma hizmetleri veriyor ve finansal ürün teklifleri sunuyor.

Finans sistemini riske atan karanlık milyarderler

 

Biden’dan 6 trilyon dolarlık bütçe önerisi

 

Borsa ve Bitcoin için düşüş uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)