BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMilyar dolarları yöneten şirketlerden personele aşı zorunluluğu----

Milyar dolarları yöneten şirketlerden personele aşı zorunluluğu

Milyar dolarları yöneten şirketlerden personele aşı zorunluluğu
27 Ağustos 2021 - 17:52 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü hedge fonu şirketlerinin büyük çoğunluğu çalışanlarına aşı zorunluluğu getirdi. Dev şirketler delta varyantı endişelerin nedeniyle ofise dönüş tarihlerini de erteliyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük hedge fonlarının çoğunluğu ABD’deki personeline ofise geri dönmeden önce aşılanması gerektiğini belirtiyor. Bloomberg International’ın haberine göre aşı şartı getiren dev hedge fonu şirketleri arasında Millennium Management, Bridgewater Associates ve Point72 Asset Management gibi dev hedge fon şirketleri de bulunuyor.

Haberde, New York’ta ve Connecticut’ta yüzlerce çalışanı olan şirketlerin çoğunluğu ofise dönüş planlarını ekim veya kasım ayına kadar erteledikleri belirtiliyor. Ofise dönüş sonrasında ise hedge fonu şirketleri çoğunlukla personelin haftanın birkaç günü uzaktan çalıştığı hibrit çalışma yöntemlerine geçiş yapacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hedge fonu şirketleri personelin ofise dönüşleri konusunda diğer finans şirketlerinden daha yavaş davrandı. Özellikle Wall Street bankaları bu yılın başlarında henüz Kovid-19’un delta vakaları henüz yayılmadan önce New York, Manhattan’daki ofislerini yeniden doldurmanın yollarını aradı. Virüsün yayılmasına bağlı olarak bankaların ofise dönüş planları da tekrar değişebilir.

Bridgewater’ın CEO Yardımcısı Nir Bar Dae konuyla ilgili açıklamasında, “Zamanlama konusunda dikkate aldığımız birkaç husus var. Örneğin, yeni varyant sağlık ve güvenlik konularını, eyalet ve federal kısıtlamaları nasıl etkileyecek. Okullar ne yapacak?” ifadelerine yer verdi.

Dae Bridgewater’ın tamamen yeniden açılma gerçekleştiğinde haftada bir kez herkesin ofiste olmasını gerektiren bir “şirket günü” yapmayı planladıklarını açıkladı.

Ünlü fon yöneticisi Ken Griffin’in Citadel firması ve bir diğer üst düzey hedge fon şirketi olan Two Sigma Investments çalışanlarına aşı konusunda zorlama getirmeyen birkaç üst düzey fon şirketinden biri. Habere göre aşı konusunda herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen Citadel çalışanlarının hemen hemen hepsi aşılarını tamamladı ve ofislerinde haftanın beş günü mesai yapıyor.

38 milyar dolarlık varlığı yöneten Citadel çalışanlarını ofise çalışan ilk hedge fonu şirketlerinden birisi. Çalışanların bir kısmı Haziran 2020’den bu yana ofislerinde mesai yapıyor.

Daha önce çalışanlara Eylül ayından itibaren haftada üç gün ofiste olmaları talimatını veren hedge fonu şirketi Millennium, Perşembe günü personele bu planların 11 Ekim'e erteleneceğini açıkladı.

Habere göre Bridgewater, Two Sigma, AQR Capital Management, D.E. Shaw ve Elliott Management da ofise dönüş planlarını Ekim ve Kasım ayları arasında erteledi. Söz konusu firmalar ofise dönüşle birlikte hibrit çalışma sistemine geçmeyi planlıyor.

Milyarder fon yöneticisi Steve Cohen’in yatırım firması Point72 de dahil olmak üzere tüm şirketler ofise gelmeyi tercih eden personel için kapılarını açmış durumda. Üstelik 150 milyar dolarlık varlığı yöneten Bridgewater personelin güvenli bir şekilde çalışabilmesi için açık hava çadırları dahi oluşturdu.

Schonfeld Strategic Advisors, Point72, Bridgewater ve Two Sigma ortak alanlarda ve diğer çalışanların yanında maske takmayı zorunlu tutan hedge fonu firmaları arasında bulunuyor.

18 milyar dolarlık varlığı yönetiminde bulunduran Schonfeld’in Baş Strateji Sorumlusu Danielle Pizzo konuyla ilgili açıklamasında, “Dinamik bir iş gücümüz olacak ki bizim inancımıza göre bu çalışanlarımıza daha iyi iş-hayat dengesi sağlayacak. Dünyanın pandemi öncesi dönemdeki görünüme geri döneceğine inanmıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dev fintekten mortgage hamlesi

 

Buffett’ın yatırım yaptığı fintek bankası halka arz olacak

 

Üçüncü dozda büyük ikilem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)