BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisMilliyet'ten kovulmamın sebebi...----

Milliyet'ten kovulmamın sebebi...

Milliyet'ten kovulmamın sebebi...
18 Ağustos 2013 - 08:49 www.finansgundem.com

Öncelikle Milliyet gazetesi ardından da Twitter'dan kovulan Can Dündar son dönemde yaşadıkları ve gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Ön­ce Mil­li­ye­t’­ten son­ra Twit­te­r’­dan ko­vu­lan, us­ta ga­ze­te­ci Can Dün­dar, sos­yal med­ya­da 24 sa­at sü­rey­le he­sa­bı ka­pa­tı­lan ilk ga­ze­te­ci ola­rak da ta­ri­he geç­ti ve Sözcü Gazetesi'nden Nil Soysal'da ile bu dev isimle röportaj yaptı . İş­te o rö­por­taj:
Mil­li­yet, sizi ne ol­du da göz­den çı­kar­dı? Suçunuz neydi?
Res­mi bir ge­rek­çe söy­len­me­di. Ya­şa­nan­la­ra ba­kı­lır­sa; bas­kı­lar kar­şı­sın­da sa­de­ce be­nim de­ğil 60 yıl­lık “Mil­li­ye­t” mar­ka­sı­nın ve “Ba­sın­da Gü­ve­n” slo­ga­nı­nın bi­le göz­den çı­ka­rıl­dı­ğı iz­le­ni­mi do­ğu­yor.
Ge­zi di­re­ni­şi­ne des­tek ve­rir­ken bu so­nu bek­li­yor muy­du­nuz?
Tür­ki­ye­’de bi­raz çev­re­si­ne ba­kan her­kes bu so­nun ka­çı­nıl­maz ol­du­ğu­nu gö­re­bi­lir. Mer­kez Med­ya tes­lim ol­du­ğun­dan be­ri, içer­ide na­mu­suy­la işi­ni yap­ma­ya ça­lı­şan her­kes ay­nı mu­kad­de­ra­tı bek­li­yor. İlk kur­ban­lar çok­tan git­ti. Ka­lan her mu­ha­lif ga­ze­te­ci de, hü­kü­met bas­kı­sı­nı tat­mak­ta­dır, ta­da­cak­tır.
Di­van Ote­li­’ne bi­ber ga­zı sı­kıl­dı­ğı ak­şam siz de ora­day­dı­nız. Halk TV’­ye bağ­la­nıp olan bi­te­ni an­lat­mış­tı­nız. O ge­ce ora­ya ga­ze­te­ci ola­rak mı, yok­sa va­tan­daş ola­rak mı git­miş­ti­niz?
Ga­ze­te­ci ola­rak git­tim. Za­ten ey­le­mi her gün iz­li­yor ve ya­zı­yor­dum. Mü­da­ha­le ol­du­ğu an­da da ote­le çok ya­kın bir yer­dey­dim. He­men Par­k’­a gi­dip, Di­va­n’­a sı­ğı­nan­lar­la bir­lik­te ote­le geç­tim. Ama şu da bir ger­çek; evet ben ora­ya ga­ze­te­ci ola­rak git­tim, ama bir yurt­taş ola­rak da ora­da ya­şa­nan zul­me ta­nık­lık edip, tep­ki gös­ter­dim.
Ge­zi ey­lem­le­ri sı­ra­sın­da pat­ron­la hiç yüz yü­ze gel­di­niz mi?
Ha­yır hiç yüz yü­ze gel­me­dik Er­do­ğan De­mi­rö­re­n’­le. Ama Er­do­ğan Bey ra­hat­sız­lı­ğı­nı da­ha zi­ya­de Der­ya­’ya (Sa­zak) ile­ti­yor­du an­la­dı­ğım ka­da­rıy­la. Der­ya bir sü­re ba­na yan­sıt­ma­ma­ya ça­lış­tı. Ama bir nok­ta­dan son­ra o da da­ya­na­ma­dı.
Mı­sı­r’­a gön­de­ril­me­ni­zi na­sıl yo­rum­lu­yor­su­nuz? Si­ze gö­re Er­do­ğan De­mi­rö­ren si­zi iş­ten çı­kar­ma­mak için di­ren­di mi?
Mı­sı­r’­ı iz­le­me­mi Der­ya is­te­di. Ben ba­vu­lu­mu ha­zır­la­mış­tım za­ten. Han­gi ga­ze­te­ci is­te­mez ki?.. An­cak ora­da yaz­dık­la­rım da da­nış­man­la­rın pek ho­şu­na git­me­di sa­nı­rım. Sa­yın De­mi­rö­ren; Baş­ba­ka­n’­ı ve ic­ra­at­la­rı­nı be­ğe­ni­yor. Ola­bi­lir. Ama biz be­ğen­me­yin­ce ve aleyh­te ya­zın­ca zor­luk baş gös­te­ri­yor. Çün­kü yaz­dık­la­rı­mız onu hü­kü­met kar­şı­sın­da zor du­rum­da bı­ra­kı­yor. Ta­bi­i hü­kü­me­tin ken­di­si­ne me­sa­fe­li işa­dam­la­rı­na yap­tı­ğı mu­ame­le­yi bi­lin­ce, bu zor­lu­ğun De­mi­rö­ren açı­sın­dan da kor­ku­tu­cu ol­du­ğu­nu gö­re­bi­li­yo­ruz. Sa­nı­rım bu­ra­da­ki asıl yan­lış­lık sağ eği­lim­li bir işa­da­mı­nın, sos­yal de­mok­rat ge­le­nek­ten ge­len ve Ab­di İpek­çi­’nin dam­ga­sı­nı ta­şı­yan Mil­li­yet mar­ka­sı­na ta­lip ol­ma­sıy­dı. Keş­ke al­ma­say­dı. Keş­ke al­dı­ğın­da, bu­gün du­rum­dan şi­ka­yet­çi olan ba­zı ar­ka­daş­la­rı­mız ‘Ne iyi et­ti­ni­z’ di­ye yaz­ma­say­dı..
De­mi­rö­re­n’­e ken­di­si­ne ki­min bas­kı yap­tı­ğı­nı açık­la­ma­sı için çağ­rı­da bu­lun­muş­tu­nuz. Pe­ki o çağ­rı­nı­za bir ya­nıt gel­di mi?
Ha­yır gel­me­di. Ama bü­tün bu bas­kı­la­ra bi­rin­ci el­den ta­nık olan mes­lek­taş­la­rım var. Her hal­de on­lar ba­na an­lat­tık­la­rı­nı, iler­de anı­la­rın­da ya­za­cak­lar­dır. O za­man üst kat­lar­da na­sıl bas­kı­lar ya­şan­dı­ğı­nı, na­sıl bı­çak­lar bi­len­di­ği­ni hep bir­lik­te öğ­re­ne­ce­ğiz.
BAŞBAKAN ERDOĞAN GEZİ’DEN KORKTU
AKP ik­ti­da­rı­nın bu süreçten bir ders çı­kar­mış ola­bi­le­ce­ği­ni dü­şü­nü­yor mu­su­nuz?
Bun­dan son­ra­sı için iyim­ser mi­si­niz, yok­sa ‘De­ği­şen bir şey yo­k’ mu di­yor­su­nuz? “AKP ik­ti­da­rı de­me­ye­yim; çün­kü yö­ne­tim ka­tın­da ge­re­ken ders­ler çı­ka­ran­lar ol­du­ğu­nu tah­min edi­yo­rum. Ama Baş­ba­kan Tayyip Erdoğan, Ge­zi­’yi an­la­ma­dı. So­ğuk sa­vaş dö­ne­min­den kal­ma ‘Dış mih­rak­la­r’, ‘Lo­bi­le­r’ öcü­le­ri­ne sı­ğın­dı. ‘Me­sa­jı al­dı­k’ de­se, bel­ki öf­ke­yi bir neb­ze din­di­re­bi­lir­di. Ama ba­rış­çıl genç­le­rin üze­ri­ne TO­MA­’la­rı sü­rüp, fi­şek sık­tı­rın­ca, bü­tün Tür­ki­ye­’nin aya­ğa kalk­tı­ğı­nı gör­dü. Kork­tu. Ben­ce bun­dan son­ra da sert tav­rı de­ğiş­me­ye­cek­tir. Di­le­rim Ge­zi­’nin tav­rı da de­ğiş­mez. Dev­let te­rö­rü­ne yi­ne şid­de­te me­sa­fe ko­yan, si­vil ita­at­siz­lik ve mi­zah­lı di­re­niş ile ve yi­ne bü­tün ke­sim­ler da­ya­nış­ma için­de ce­vap ve­ri­lir.”
YAŞANANLARA TOPLU TEPKİ VEREMEDİK!
Der­ya Sa­za­k’­ın ye­ri­ne ge­ti­ri­len Fik­ret Bi­la için; “En­ka­zı dev­ral­dı­” de­miş­ti­niz. Bu gö­rev de­ği­şi­min­den son­ra hiç ko­nuş­tu­nuz mu?
Doğ­ru­su ya­şa­nan­lar kar­şı­sın­da or­tak bir ta­vır ser­gi­le­ye­bil­me­yi ve top­ye­kün bir tep­ki ve­re­bil­me­yi is­ter­dim. Ol­ma­dı. Şim­di Mil­li­ye­t’­i ya­ban­cı el­le­re tes­lim et­me­mek adı­na, ona ya­ban­cı el­le­rin ve­re­bi­le­ce­ğin­den da­ha faz­la za­rar ver­me ris­ki söz ko­nu­su. Ama Mil­li­ye­t’­in es­ki­le­rin­den bi­ri ola­rak Fik­re­t’­in (Bila) bu tu­za­ğa düş­me­ye­ce­ği­ni umu­yo­rum. Mu­rat­han Mun­gan; ‘Her ge­çen gün bir par­ça da­ha al­dı gö­tür­dü biz­de­n’ der ya, öy­le olur­sa bun­ca yı­lın Mil­li­ye­t’­ine ya­zık olur. Ve o an­dan son­ra şii­rin de­va­mın­da­ki teş­his de ger­çek olur; ‘As­lın­da gi­den de­ğil, ka­lan­dır terk ede­n…­
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NECDET19 Ağustos 2013 00:43

    Adam Gazetenin sahibi olmuş Hükümetin icraatlarını beyenmeklede bir işadamı olarak doğru yapmış, peki sana Gazetesinde ERDOĞAN'ı ve İcraatlarını eleştirme fırsatı verirse ortaya Abzürt bir durum çıkmazmı senin hiç kafan çalışmıyormu, git Halk TV'ye veya Ulusal TV'ye Emperyalistlerin ve Siyonistlerin istekleri doğrultusunda Ülkemiz aleyhinde ne yazacaksan bol bol yaz çiz,

  • ahmet18 Ağustos 2013 22:12

    bu kisiler neden hic kendi tarafsızlıgını sorgulamazlar ki.acaba can dundar ne kadar tarafsız ki.sonra hemen yakıstırma yaparlar.yok efendim demiroren yandasmıs.sanki can dundar chp yandası degil.sanki tarafsız yayıncılık yapıyorlarda.laf cambazlıgı yapmayın.kanıyla canıyla solcu bir adamın tarafsızlıgını demeyin bana.artık neremle gulem bilemedim.

  • hacı18 Ağustos 2013 17:54

    alayınız kapitalist olmuş, umarım işyeri sahibi olmazsınız, patronsa patrondur, Allah değil ya, emek veriyorsan, çalışıyorsan söz hakkın vardır, işçiden önce insansın sen. ne ezik yorumcular var burada, sen onurlu bir insan olmazsan sırtına semeri vuran çok olur

  • Dini İmanları Para18 Ağustos 2013 17:02

    Demirören başbakan yandaşının en önde gidenlerinden biri. Başbakan ne derse yapıyor, yazıklar olsun bunların insanlıklarına. İnsanları ekmeklerinden edenler bir gün yüzü göremezler. Demirören ve bunun gibi Yandaşların Dini İmanları Paradır, Para...

  • YORUMCU18 Ağustos 2013 16:33

    sen kendını ne zannedıyon can dundar patron herkesı kovar parayı veren dudugu calar senın yerın hazır cadı kazanı sozcu.

  • hacı18 Ağustos 2013 15:34

    Demirören parayı beğeniyordur, icraatı değil. alayı rantçı, menfaatçi bunların. para için birbirlerini satarlar. bu ülkede ahlaklı, onurlu insan az olduğu için zaten abd-israil dilediğini satın alıp kullanıyor. Demirören yarın başa başka parti gelse onun düdüğünü çalar, dinleri, imanları para olmuş hepsinin

  • nihatg18 Ağustos 2013 15:15

    can dündar köşesinde penguenleri anlatsa çok değerli olurdu. Maalesef şu an her alanda hükümet yandaşlarını koruyor karşıt görüşlülere de tahammül edemiyor, bir de ileri demokrasiden bahsediyorlar...

  • SİS18 Ağustos 2013 13:02

    ALLAH SENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DİYE DUA ETMİŞTİM.İŞTE YAPIYOR.AH HİÇBİR ZAMAN YERDE KALMAZ.ZULÜM ETTİNİZ CAN DÜNDAR VE AVANESİ ZULÜM GÖRÜNÜZ.

  • şadi18 Ağustos 2013 12:18

    Bırak bu ayakları ekmeğin ergenekondan geliyor

  • Can 18 Ağustos 2013 11:21

    Bu ne haddini bilmezlik ! bir kose yazari, gazeteyi kimin alip almamasina nasil karisiyor hayret ki hayret!!

  • hadi ordan.18 Ağustos 2013 10:32

    milleti polise karşı kışkırttığını canlı yayında tv den kendi sesinden duyduk.çoluk çocuğu bile bu işlere malzeme yapmaya çalıştın.sorumlu gazetecilik yapmadın,sorunlu gazetecilik yaptın.