BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMillileşme ile tasarruf geldi----

Millileşme ile tasarruf geldi

Millileşme ile tasarruf geldi
22 Nisan 2019 - 09:16 www.finansgundem.com

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, envanterindeki yabancı menşeli ürünleri yerli muadilleriyle değiştirerek millileştirme hamlesi sonucunda toplam 27 milyon dolarlık tasarruf sağlandı.

Kıbrıs çıkarmasını geciktiren ambargolar üzerine kendi araştırma merkezini kuran ve aynı zamanda mühendis olan kadrosuyla MİLGEM’i üreten Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, yerlileştirme faaliyetlerinde atılım yaptı. İhtiyaçların yerli ve milli imkanlarla üretilmesi ve karşılanmasında son 2 yılda yüzde 350 artış oldu. Savaş gemileri üzerindeki on binlerce malzeme, Envanter Kontrol Merkez Komutanlığı’na verilen talimatla yerli ve milli ürünlerle değiştirildi.

ÖNCE YERLİ ÜRETİM

2012’den itibaren kullanılan Yerlileştirme Faaliyetleri Takip Modülünde tamamlanan ve devam eden 488 yerlileştirme çalışması sonucunda toplam 27 milyon dolar tasarruf edildi ve Türkiye ekonomisinin kazanç hanesine yazıldı. Özellikle son 2 yılda ihtiyaçın yerli ve milli imkanlarla üretilmesi ve karşılanmasında yüzde 350 artış kaydedildi. Halen Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı’nda envantere kayıtlı 1 milyon 600 bin parçanın on binlercesi yerli muadilleriyle değiştirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı, gemiler ve silahlarda kullanılan malzemeler için parça değişimi gerekliliği bildirildiğinde önce sistem üzerinden bu ürünün yerli imkanlarla üretilip üretilemediğini kontrol ediyor. Ticaret odalarının da bağlı olduğu sistemle gerekli kontrol sağlandıktan sonra yerli muadili varsa yerli ürün temin ediliyor, yoksa yurt dışı alıma çıkıyor.

KOMUTA KONTROL YERLİ

Deniz Kuvvetleri’nde en önemli millileşme hamlesi komuta kontrol yazılımlarında sağlandı. Halen ihraç fırkateynlerde kaynak kodları verilmediği için komuta kontrol yazılımları milli olanlarıyla değiştirildi. Türk kadınının mühendislik eseri olan Genesis yazılımıyla dışı eski bu gemilerin içindeki teknoloji tamamen yeni nesil haline getirildi. Yine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ‘Savaş Yönetim Sistemi’ ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen Milli Savaş Yönetim Sistemi’nin (ADVENT SYS) ilk sürümü yayınlandı ve fabrika kabul testleri tamamlandı. (Yenişafak)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)