BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMilli Takım'da her şey sil baştan----

Milli Takım'da her şey sil baştan

Milli Takım'da her şey sil baştan
15 Ekim 2014 - 11:56 www.finansgundem.com

A Milli Futbol Takımı Euro 2016 grup elemelerinde son alınan Letonya beraberliğinin ardından grupta 1 puanla son sırada bulunuyor

Euro 2016 Elemeleri A Grubu'nda ilk iki maçını kaybeden Türkiye, Letonya'da da hayal kırıklığı yarattı, İzlanda ve Çekler'in 8 puan gerisinde kaldı.. Milli Takım, daha önce birçok kez zoru başardı ancak iş artık imkansız gibi...

Son 10 yılda tam 5 kez "Yeniden Yapılanma"ya gidip 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri dışında hüsrana uğrayan milli takım da yine revizyon hazırlığı var. 4 yıl sonrası için yapılacak bu "sil baştan"ın vereceği sonuç merakla bekleniyor.

Letonya beraberliğiyle operasyon için düğmeye basıldı... Euro 2016 umutlarının azalmasının ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in artık 2018 Dünya Kupası için yeni bir yapılanmaya gideceği öğrenildi. Bunun doğrultusunda Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde oynayacağı 7 karşılaşmada, geleceğin kadrosunu oluşturacak. Bu durum ise son 10 yılda tam 5 kez yeniden yapılanmaya gidip sadece 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri dışında hüsrana uğrayan millilerin durumunu bilenlere "Eyvah" dedirtti. Terim, 2018'de Rusya'nın evsahipliğinde yapılacak Dünya Kupası'na Türkiye'nin mutlaka katılmasını sağlamak istiyor.

DÖRT İSİM ŞİMDİDEN BELLİ

Hoca bundan böyle ay yıldızlı takımın aday kadrosuna, geleceği hesaba katarak yeni isimler ve gençleri alması bekleniyor. Revizyon yapmasına kesin gözüyle bakılan Terim'in bunun sinyallerini basın toplantısındaki, "Eğriler ve yanlışların üzerinden gitmeyeceğiz. Günü oynarken, ileriki yılları da dizayn etmemiz gerekecek. Her turnuvaya gitmek için çok köklü değişiklikler yapmamız gerekecek" sözleriyle verdi.
2018'in kadrosunda Semih Kaya, Ozan Tufan, Tarık Çamdal ve Adem Büyük gibi genç isimlerin olması kesin. Bu oyuncular çekirdek kadroyu oluşturacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim daha fazla genç oyuncuları milli takıma çağırıp şans verecek.

SADECE EURO 2008'E GİDEBİLDİK

Şu anki milli takımda birçok futbolcunun 2018 Dünya Kupası elemelerinde yaşlanıp, futbolu bırakacağı için bazı oyuncular daha az tercih edilecek. Son 10 yılda 2004'te Şenol Güneş'in ardından göreve gelen Ersun Yanal ile 2005'te yollar ayrılmıştı. Terim ile yola koyulan Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası'na katıldı. 2010 Dünya Kupası'na gidemedi. Ardından Hiddink yönetiminde Euro 2012 de kaçtı. Abdullah Avcı ile 2014 Dünya Kupası elemelerinde istenen sonuçlar alınamadı. Terim tekrar kolları sıvadı. Ama onun yönetiminde de Euro 2016 bileti zora girdi. Hedef şimdi 2018 Dünya Kupası...

10 YILLIK SEYİR DEFTERİ

- EURO 2004'e katılamadık. Şenol Güneş ile yolları ayırdık.
- Ersun Yanal ile beyaz sayfa açtık. 2005'te ipleri kopardık.
- Fatih Terim yönetiminde 2006 Dünya Kupası'na gidemedik.
- EURO 2008 hedefimize ulaştık. Tarih yazıp yarı final oynadık.
- 2010 Dünya Kupası vizesini Fatih Terim ile alamadık.
- Hiddink'e milli gömleği giydirdik. EURO 2012'nin dışında kaldık.
- 2014'te Abdullah Avcı ile boy gösterdik. İstenen sonuçları alamadık.
- Fatih Terim'i koltuğa tekrar oturttuk. 3 maçta EURO 2016'yı zora soktuk.

TOPLANIN BİRBİRİNİZİN AĞZINA SİLAH DAYAYIN

Letonya beraberliği ile grupta ilk iki şansını zora sokan ve Avrupa Şampiyonası umutlarını mucizelere bırakan Milli Takım dün sabaha karşı yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda ise ay yıldızlılar tepkiyle karşılandı.
Taraftarlar başta Gökhan Töre olmak üzere Milli Takım oyuncularına yönelik olarak da tepki gösterdi ve "Nazar değmesin. Aldığınız paralar helal olsun. Toplanın birbirinizin ağzına silah dayayın" dediler.

Bir taraftar Fatih Terim'i durdurarak, "Ahımız var hocam. Şikeden maruz olmuş bir sürü insan var. Biz bu takımın nasıl taraftarı olalım hocam, onu söyle. Sırtını dönüyorsun. İlla 10 bin kişi mi gelelim hocam" diye bağırdı.

Gökhan Töre, taraftarların tepkilerine karşılık vermezken, Olcay Şahan ve Mehmet Topal dönüp bağıranlara baktı.

Moralsiz olan futbolcular İstanbul'a ayak bastıklarında beklenmedikleri bir tepkiyle karşı karşıya kaldılar ve şaşkına döndüler.

KALAN MAÇLARIMIZ

16 KASIM 2014: Türkiye-Kazakistan
28 MART 2015: Hollanda-Türkiye
12 HAZİRAN 2015: Kazakistan-Türkiye
3 EYLÜL 2015: Türkiye-Letonya
6 EYLÜL 2015: Türkiye-Hollanda
10 EKİM 2015: Çek Cumhuriyeti-Türkiye
13 EKİM 2015: Türkiye-İzlanda
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)