BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli Muharip Uçak 2023'te test edilecek----

Milli Muharip Uçak 2023'te test edilecek

Milli Muharip Uçak 2023'te test edilecek
23 Kasım 2022 - 00:02 www.finansgundem.com

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ı hakkında değerlendirmelerde bulunarak uçağın son montaj hattının da açıldığını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı bir televizyon programında Milli Muharip Uçak (MMU) hakkında açıklamalarda bulundu. Demir, uçağın son montaj hattının açıldığını ve görüntülerin yarın servis edileceğini söyledi. 

"Dün son montaj hattının açılışını yaptık. Montaj hattında uçağımız epey bir ete kemiğe büründü. Onun da inşallah yarın görüntülerini yayınlayacağız."

''Milli Muharip Uçak''

MMU Projesi kapsamında yurt içi imkanlarla üretilen modern uçak ünvanına sahip olan Milli Muharip Uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunuyor. Uçak, 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması düşünülen F-16'ların yerini alacak. 

Projeyle yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu benzeri teknoloji alanlarındaki çalışmalar sonucu Türkiye'nin 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alması hedefleniyor.

Milli Muharip Uçağın üretimini TUSAŞ yapıyor.

İlk prototip uçağın, hangardan 18 Mart 2023 tarihinde motorları çalışır şekilde çıkış yapması ve yer testlerine başlaması bekleniyor. 

'AESA' radarı, Akıncı TİHA, F-16 ve Milli Muharip Uçağa entegre olacak

 

"Milli Muharip Uçak"ın yeni animasyonu yayınlandı

 

Milli Muharip Uçak tesisleri ekonomiye büyük katkı sağlayacak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Kasım 2022 02:46

    KABİN KISMI DAHA YÜKSEK OLURSA PİLOTUN/PİLOTLARIN GÖRÜŞ AÇISI ARTAR PİSTE İNİP KALKMASI DA KOLAYLAŞIR GÖRSELLERDE KABİN ÇOK ALÇAKTA GÖRÜNÜYOR