BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilli İHA Karayel 10 bin uçuş saatine ulaştı----

Milli İHA Karayel 10 bin uçuş saatine ulaştı

Milli İHA Karayel 10 bin uçuş saatine ulaştı
15 Mart 2019 - 11:54 www.finansgundem.com

Türk savunma sanayisinin İHA üreticilerinden Vestel Savunma'nın geliştirdiği Karayel, TSK'nin hizmet alımı sözleşmesi ve çeşitli uçuş demo faaliyetleri kapsamında 10 bin uçuş saati görev yaptı.

Türk savunma sanayisinin milli insansız hava araçlarından (İHA) Karayel, 10 bin uçuş saatine ulaştı.

Vestel Elektronik'in faaliyet raporundan yapılan derlemeye göre, İHA'lar üzerine 2005'ten bu yana yaptığı çalışmalarla bilgi birikimi ve tecrübe kazanan Vestel Savunma Sanayi AŞ, mini, midi ve taktik İHA kategorilerinde sırasıyla Efe, Bora ve Karayel'i geliştirdi.

Vestel Savunma, İHA'lara duyulacak ihtiyacın gelecekte çok daha artacağından hareketle, yeni teknolojik sistemlerin ve faydalı yüklerin entegrasyonuyla Karayel İHA Sistemi'nin kullanım alanlarının genişletilmesine geçen yıl devam etti. Bu kapsamda, Karayel İHA Sistemi'ne deniz karakol görevlerinde kullanılmak üzere SAR (Search and Rescue-Arama Kurtarma) ve AIS (Automatic Identification System-Otomatik Tanımlama Sistemi) entegrasyonları tamamlandı. Görüş hattı ötesi görevlerde kullanılmak üzere uydu haberleşme sistemi entegrasyonu ise tamamlanma aşamasına geldi.

Karayel'in, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hizmet alımı sözleşmesi ve çeşitli uçuş demo faaliyetleri kapsamında toplam uçuşu 10 bin saati buldu.
Orta Doğu ile başlayan yurt dışı satış ve pazarlama faaliyetleri de yoğun fizibilite çalışmalarıyla 4 kıtaya genişletildi.

Yurt içinde ve dışında geçen yıl katılım sağlanan etkinliklerde İHA sistemleri ve yakıt pili teknolojilerinin tanıtımı yapıldı.

 

 

 
 
Yeni pazar arayışları kapsamında, Malezya'nın Kuala Lumpur kentinde gerçekleştirilen bölgenin en büyük savunma teknolojileri fuarı ile Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Avrupa'nın en önemli savunma fuarlarından Eurosatory'ye katılım sağlandı.
Bu çalışmalar kapsamında, Ukrayna'da kapsamlı bir uçuş demosu başarıyla icra edildi, ardından ülkede gerçekleştirilen Arms&Security Fuarı'na katılım sağlanarak bölge oyuncularıyla bir araya gelindi ve ülkeye yönelik uzun yıllardır süren iş geliştirme faaliyetleri yoğunlaştırıldı. Ayrıca Orta Doğu'da bir ülkeyle ortak İHA üretimi konusunda iyi niyet anlaşması imzalandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)