BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilletin mesajını çok iyi anladık----

Milletin mesajını çok iyi anladık

Milletin mesajını çok iyi anladık
12 Ağustos 2014 - 05:50 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı, seçmenin Köşk seçiminde siyasi ve ekonomik politikaları teyit ettiğini ancak kendilerine 'dikkat et' mesajı verdiğini söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği seçimin sonucunun uygulanan siyasi ve ekonomik politikaları teyit ettiğini ancak seçmenin kendilerine “dikkat et” mesajı da verdiğini belirterek, bu mesajı çok iyi anladıklarını söyledi.

"Bundan sonra büyümeyi kesinlikle göz ardı etmeden milli büyümeyi sağlamalıyız” diyen Zeybekci, mevcut yapıda Türkiye’nin tıkandığını ve artık yapısal tedbir ve politika değişikliklerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Zeybekçi, bu sene büyümede, ihracatın desteğiyle yüzde 4’lük hedefin yakalanacağını kaydetti.

MB SİYASETE ALTERNATİF HALİNE GELMEMELİ

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına halel getirmeden görev tanımına büyüme ve istihdamın eklenmesi gerektiğini belirten Zeybekci, “TCMB’nin görev ve sorumluluk alanı biraz daha genişletilmeli ama bu, siyasete bir alternatif haline getirilmemeli. TCMB yasasının değiştirilmesi acil önceliğimiz değil, Merkez Bankası’nın hükümetin yaklaşımlarına politikalarına duyarsız kalacağını zannetmiyorum” dedi.

İç piyasanın, yatırımların canlanması ve büyümenin desteklenmesi için faizin önemine değinen Zeybekci, “TCMB’nin piyasanın önünde gitmesi lazım, arkasından gittiğiniz zaman piyasa sizi yönetir hale geliyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)