BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMillet ‘Başkanlık’ derse 2 yıl intikal yetkisi----

Millet ‘Başkanlık’ derse 2 yıl intikal yetkisi

Millet ‘Başkanlık’ derse 2 yıl intikal yetkisi
05 Kasım 2016 - 09:40 www.finansgundem.com

AK Parti başkanlık sistemini içeren yeni anayasa ile birlikte geçici intikal hükümlerini de referandumdan geçirmeyi planlıyor.

AK Parti, sadece başkanlığın sınırlarını çizmekle yetinmeyecek, geçiş sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için intikal hükümlerinin de devreye girmesini sağlayacak. Eğer, öngörülen takvim işler, halk yeni anayasayı onaylarsa ilk seçenek başkanlık ve milletvekilliği seçimlerinin yapılması. Ancak mevzuatın yeni sisteme uygulanması zaman alacağından ikinci seçenek olarak seçimlerin Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin dolacağı 2019’da yapılması da masada.

BEŞTEPE KABİNESİ

Anayasa değişikliği yapılırsa, seçime kadar geçecek süreçte de, bazı yetkilerin Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmasını öngörüyor. Bu kapsamda, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesiyle yeni döneme girileceğinden, seçilmiş bir isim olarak Erdoğan için “intikal hükümleri” hayata geçecek. Erdoğan’ın, parlamento dışından isimlerle oluşturacağı kabineyle 2019 seçimlerine kadar görev yapabileceği belirtiliyor. Başkana tanınacak “atama yetkileri”, “KHK çıkarma yetkisi” gibi bazı imkanların da, Erdoğan’a da sağlanması üzerinde duruluyor.

Muhalefet ile ortak çalışma

AK Parti’nin hazırladığı anayasa değişiklik tekliflerinin, başta MHP olmak üzere muhalefetin tavrına göre bir hafta içinde Meclis’e gönderilebileceği belirtiliyor. Bu adım için, düzenlemeyi referanduma götürme sınırı olan 330 ve üstü oyu görmek isteyen Başbakan Binali Yıldırım ve parti yönetimi, muhalefetin hassasiyetlerini de göz önünde tutuyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, son durumu görüşmek için Beştepe Külliyesi’nde yaklaşık bir saat süren görüşme gerçekleştirmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)