BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMilano'nun 21 bin ağaçlı 'Dikey Orman' apartmanları----

Milano'nun 21 bin ağaçlı 'Dikey Orman' apartmanları

Milano'nun 21 bin ağaçlı 'Dikey Orman' apartmanları
21 Ekim 2021 - 16:27 www.finansgundem.com

Milano'nun 'Dikey Orman' apartmanlarında 300 kişi şehrin göbeğinde 21 bin ağaçla iç içe yaşıyor

İtalya'nın Milano kentinde en çok ziyaret edilen yerlerin başında Duomo Di Milano Katedrali geliyor.

Şehrin en işlek tren istasyonlarından Garibaldi'de bulunuyor, yemyeşil ağaç ve bitkilerle kaplı 2 bina ilginç mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor

Bosco Verticale, yani İtalyanca "dikey orman" anlamına gelen bu binalar sıra dışı işlere imza atan Mimar Stefano Boeri tarafından tasarlandı.

64 yaşındaki mimar yeşil bitki örtüsüne olan sevgisinin çocukluk yıllarına dayandığını ifade ediyor.

"Küçük bir çocukken İtalyan yazar Italo Calvino'nun bir romanından şöyle bir alıntı yapardım. Bu kitabın adı 'Ağaçların Baronu'ydu. Kitabın konusu soylu bir aileden gelen küçük bir dükün 12 yaşında ailesini terk ederek, geri kalan hayatını ormanın içerisinde bir ağacın dalında sürdürmesiydi."

Mimar Boeri doğaya ve yeşile olan ilgisini işine de taşıyarak, dünyanın ilk yapay dikey ormanını tasarladı. Bosco Verticale binalarını diğer yapılardan ayıran özellikler oldukça ilgi çekici.

Milano'nun Porta Nuova semtinin merkezinde yer alan Bosco Verticale binaları üzeri ve çevresinde toplamda 21 bin ağaç, çiçek ve uzun ömürlü yeşil bitkiler bulunuyor.

Bu binaların üzerindeki ağaçlar her sene yaklaşık 10 tonluk sera gazını atmosferden temizliyor. Bu binaların en önemli özelliklerinden biri de enerji ihtiyacını kendi kendine karşılıyor olması.

Bosco Verticale'nin üzerinde bulunan güneş panelleri elektrik elerjisi elde ederken, su filtreleri de atık suları arıtarak bina üzerindeki yeşil örtüye hayat veriyor. 2014 yılında hizmete açılan bu binalalarda 300'ü aşkın kiracı ve ev sahibi yaşıyor.

Küresel Isınma 'Böbrek Hastalığı Salgını'na mı sebep oluyor?

Kayıp kızı bulana 1 milyon dolar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)