BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMike Pompeo'dan Doğu Akdeniz çağrısı----

Mike Pompeo'dan Doğu Akdeniz çağrısı

Mike Pompeo'dan Doğu Akdeniz çağrısı
02 Eylül 2020 - 17:38 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Tüm taraflara Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürme çağrısı yapıyoruz. Ambargonun kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili, tüm taraflara tansiyon düşürme çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir karardı. Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Herkesten bölgedeki gerginliği düşürmelerini istiyoruz" dedi.

Pompeo, "Herkesi diplomatik görüşmeleri başlatmaya çağırıyoruz, bölgede askeri gerilimin artması kimsenin faydasına değil" dedi.

Mike Pompeo, Rum Kesimine uygulanan silah ambargosunun 33 yıl sonra kaldırmasına ilişkin ise "doğru bir karar" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Güney Kıbrıs Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına yönelik "Bölgede çatışma riskini artıracak bu tür yaklaşımlara karşı Türkiye olarak KKTC'nin ve Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini, huzur ve refahını garanti altına alacak adımları atmaya devam edeceğiz. Türkiye ve KKTC, bölgede kendilerine karşı oynanan oyunların farkındadır. Millet olarak kararlılıkla ve kenetlenmiş bir halde bu oyunları birlikte bozacak, geleceğe beraberce yürüyecek, bu oyunların parçası olanları da affetmeyecektir" ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum02 Eylül 2020 18:40

    He bunlarda silah satma veya silah hibe edip karşılığında başka başka menfaatler peşindeler baktılar türkiyeye silah satışını abd kongresi engelledi bunlarda türkiyenin karşıt tarafında durana silah verme veya satmak için aradaki problemleri inceden kaşıyıp daha sonra siz türkiyeye karşı hiç bir varlık gösteremezsiniz deyip silahı sayıyorlar zaten silah satışlarının %90 nı böyle oluyor maalesef göreceksiniz o F35 leri türkiyeye satacaklar hemde daha üst versyonlarını