BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMigros için flaş karar----

Migros için flaş karar

Migros için flaş karar
10 Temmuz 2015 - 19:46 www.finansgundem.com

Anadolu Grubu'nun Migros'a ortaklığı Rekabet Kurulu tarafından onaylandı

Anadolu Endüstri Holding'in (AEH), dolaylı olarak Migros'un yüzde 40,25 hissesini almak üzere BC Partners ile yaptığı anlaşma, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı.

Anadolu Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, Anadolu Endüstri Holding'in, dolaylı olarak Migros'un yüzde 40,25 hissesini satın almak üzere geçen yıl ekim ayında başlattığı işlemler, Rekabet Kurulu'nun 09 Temmuz 2015 tarihli kararı ile onaylandı.

Açıklamada, Anadolu Grubu'nun perakende sektöründe gerçekleştirdiği ortaklıkta, hisse devir işlemlerinin 15 Temmuz'da tamamlanmasının hedeflendiği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Endüstri Holding ile Migros'un nihai ana ortağı BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A. (Moonlight Capital) arasında, AEH'nin Migros'a dolaylı olarak yüzde 40,25 oranında iştirak edilmesi konusunda, resmi makam ve kurumlardan alınacak izinlere tabi olmak şartı ile hisse alım sözleşmesi 31 Aralık 2014 tarihinde imzalanmıştı. Rekabet Kurulu'nun 9 Temmuz 2015 tarihinde aldığı karar ile söz konusu işlemlere onay verildiği bildirildi. Rekabet Kurumu'nun açıklamasıyla hisse alım sözleşmesinin tamamlanması için tüm şartlar sağlanmış oldu."

"Migros'un sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu'nun, 65. yılında çok değerli bir yatırıma imza attığını belirterek, "Migros'a yaptığımız yatırım, perakende sektörüne yönelik büyüme stratejimiz açısından çok önemli" dedi. 

Özilhan, Anadolu Grubu olarak önceliklerinin Migros'un, Türkiye ve faaliyet gösterdiği bölgelerde sürdürülebilir değer yaratmaya devam etmesi olduğunu kaydederek, Migros'un en önemli değerinin, müşterilerine farklı ürünler ve markalarla sağladığı çeşitlilik olduğunu dile getirdi.

Migros'un çalışma prensiplerinde bu çeşitliliğin devamını sağlamanın kendileri için esas olduğunu vurgulayan Özilhan, "Etik yönetim anlayışımız ve kurumsal yönetim ilkelerine verdiğimiz önem ile Migros'un yurt içi ve yurt dışında sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemize ve grubumuza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)