BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMidye çiftliklerinin kapasiteleri artırılacak----

Midye çiftliklerinin kapasiteleri artırılacak

Midye çiftliklerinin kapasiteleri artırılacak
25 Ekim 2021 - 11:31 www.finansgundem.com

Tarım Bakanlığı denizleri daha çok temizlemek için kolları sıvadı. Midye çiftlikleri kapasiteleri artacak. Midye çiftlikleri ile de amaç hem denizleri temizlemek hem de sağlıklı midye tüketimini sağlamak.

Marmara suyunu süzecek olan midyeler. Yani denizlerin, suların doğal filtresi, doğal temizleyicisi. Bu kapsamda Tarım Bakanlığı kolları sıvadı. Midye çitlikleri kapasiteleri artacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, "Tarım ve Orman Bakanlığı olarak midye çiftliklerinin kurulmasını ve midye çitliğini doğaya bırakılmasını özellikle teşvik ediyoruz. Şu ana kadar Marmara'da 15 bin ton kapasiteli bir üretim faaliyeti başladı. Kısa bir süre içinde de 45 bin tona gelecek" dedi.

DENİZİ TEMİZLEMEK İÇİN MİDYE FORMÜLÜ

Peki, bu ne anlama geliyor? Ne kadarlık bir suyun temizlenmesi sağlanacak? Mustafa Altuğ Atalay, "Bir midye saatte yaklaşık 10 litre suyu süzüyor ve temizliyor. 45 bin ton midye üretiminde de 22,5 milyar midyenin ne kadar suyu süzeceğini 1 saatte tahmin etmek insanı rahatlatıyor" diye konuştu.

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERE DİKKAT!

Midyeler suyu temizleyen olunca akıllara yerken nelere dikkat etmek gerek sorusu da geliyor. Mustafa Altuğ Atalay, bu çiftliklerde yetişen midyelerin yenmesinin de daha güvenli olduğunu belirtti ve merdiven altı satışa karşı uyardı:

"Midye çiftliği için her hafta sudan örnek alınarak analiz yapılıyor. Uygun değilse kesinlikle yetiştiriciliğine de izin verilmiyor. Midye merdiven altı yetiştiriciliği hala var, denetim devam ediyor. Bilindik yerden alsınlar. Daha çok kültür midyesinin satıldığı yerlerden yemelerini tavsiye ediyoruz."

CNN TÜRK

Marmara'nın risk haritası açıklandı

 

Marmara nasıl kurtulur? İşte 3 aşamalı planın detayları!

 

İklim değişikliği ve kirlilik Marmara Denizi'ni ısıtıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)