BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft’un, Activision’ı satın almasının önüne geçilmeye çalışılıyor----

Microsoft’un, Activision’ı satın almasının önüne geçilmeye çalışılıyor

Microsoft’un, Activision’ı satın almasının önüne geçilmeye çalışılıyor
09 Aralık 2022 - 11:58 www.finansgundem.com

ABD, teknoloji devi Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasının önüne geçmek için adım attı. Eğer Microsoft, Activision'u satın almazsa kullanıcılarını kendi oyun platformuna üye olmaya çekmekte zorlanabileceği düşünülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), teknoloji devi Microsoft’un oyun portföyünü büyüterek rakiplerine yetişme planları kapsamında Call of Duty oyunun da yapımcısı olan Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın almasının önüne geçmek için adım attı.

Microsoft ocak ayında bilgisayar oyunları geliştiren Acitivision Blizzard’ı nakit 68,7 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı. Bu anlaşma gerçekleşirse sektördeki en büyük satın alma işlemi olacak.

ÜYE ÇEKMEKTE ZORLANABİLİR

Microsof, çeşitli konsol, mobil ve bilgisayar oyunlarını bünyesinde barındıran Activision’ı satın alamazsa kullanıcılarını kendi oyun platformuna üye olmaya çekmekte zorlanabilir.

Reklam satışları gibi gelir kaynaklarının gittikçe daha az güvenilir hale gelmeye başlamasıyla büyük teknoloji şirketleri için üyelik hizmetleri önem taşımaya başladı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) rekabet birimi başkanı Holly Vedova, “Microsoft’un bu zamana kadar rakip oyun şirketlerinden bazı içeriği sakladığını biliyoruz. Microsoft’un bağımsız bir oyun platformunun kontrolünü alarak dinamik ve hızla büyüyen sektöre zarar vermesinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Microsoft kurucusunun koleksiyonu 1.5 milyar dolara satıldı

 

Microsoft'a rekabet soruşturması açılabilir

 

Teknoloji devi Microsoft işten çıkarmalara başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)