BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'tan çalışanlarına sınırsız izin----

Microsoft'tan çalışanlarına sınırsız izin

Microsoft'tan çalışanlarına sınırsız izin
12 Ocak 2023 - 10:37 www.finansgundem.com

Microsoft, ABD'deki tam zamanlı çalışan tüm personeli için ücretlerini de ödeyeceği sınırsız izin uygulaması başlattı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft ile ilgili gündeme bomba gibi düşen gelişme yaşandı. Şirketin İnsan Kaynakları birimi yetkilisi Kathleen Hogan, çalışanlara bir e-posta göndererek, Microsoft'un bundan sonra çalışanlarına sınırsız izin hakkı tanıyacağını duyurdu. Bu kural, sadece ABD'deki tam zamanlı Microsoft çalışanları için geçerli olacak.

Webtekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, "İhtiyari izin" olarak isimlendirilen yeni sistemde, Microsoft çalışanlarının izin takibi yapmalarına gerek kalmamış olacak. Dileyen çalışan, dilediği zaman izne çıkacak. Üstelik bununla birlikte 10 günlük iş seyahati izni, ölüm izni, akıl sağlığı izni, hastalık izni ve jüri görevi izni de verilecek. Bugüne dek izinlerini biriktiren çalışanlar ise nisan ayında bu izinlerin parasını alacaklar.

Kathleen Hogan, The Verge tarafından ortaya çıkarılan e-postada dikkat çeken bir çıkış yapıyor. "İşlerimizi nasıl, ne zaman ve nerede yaptığımız önemli ölçüde değişti." diyen Microsoft yöneticisi, sınırsız izin kararının şirket politikalarındaki esnemeden kaynaklandığını ve bunun çok normal olduğunu ifade ediyor.

Bu arada; Microsoft'un yeni uygulamasının bir ilk olmadığını belirtelim. Daha önceki dönemlerde yine Microsoft'a ait LinkedIn'in yanı sıra Salesforce, Oracle ve Netflix gibi şirketler de çalışanlar için sınırsız izin uygulaması başlatmıştı.

Microsoft'tan 10 milyar dolarlık yatırım

 

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor

 

Microsoft'dan satın alma savunması

 

Microsoft'tan hisse alımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)