BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'dan satın alma savunması----

Microsoft'dan satın alma savunması

Microsoft'dan satın alma savunması
23 Aralık 2022 - 09:02 www.finansgundem.com

Microsoft, 69 milyar dolarlık Activision satın alma anlaşmasını savundu.

Microsoft Corp, "Call of Duty" yapımcısı Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık teklifin hem oyunculara hem de oyun şirketlerine fayda sağlayacağını bildirdi.

Microsoft, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) üyelerinin bu ay anlaşmayı engellemeyi amaçlayan bir talep ile birleşmenin oyun endüstrisindeki rekabeti engelleyeceğini söylemesinin ardından, FTC'deki bir yargıcı anlaşmanın devam etmesine izin vermeye ikna etmeyi amaçlayan bir dosyada bu iddiayı dile getirdi.

8 Aralık'ta yapılan başvuruda FTC, "World of Warcraft" ve "Diablo" da dahil olmak üzere Activision'ın popüler oyunlarının potansiyel olarak Microsoft'un Xbox'ına rakip olan cihazlarda sunulmasının durdurulacağı endişesini dile getirdi.

Microsoft Başkanı Brad Smith, aralık ortasında şirketin Sonyve diğerleri de dahil olmak üzere rakiplerine on yıl boyunca "Call of Duty" oyunları sağlamak için FTC ile yasal olarak bağlayıcı bir onay kararı imzalamayı teklif ettiğini söyledi.

Microsoft, savunmasında, "Üçüncü sıradaki konsol üreticisi tarafından tek bir oyunun satın alınması, oldukça rekabetçi bir sektörü alt üst edemez. Bu, özellikle üretici oyunu alıkoymayacağını açıkça belirttiğinde geçerlidir" dedi.

Microsoft’un, Activision’ı satın almasının önüne geçilmeye çalışılıyor

 

Microsoft'a rekabet soruşturması açılabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)