BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMicrosoft'a rekor ceza----

Microsoft'a rekor ceza

Microsoft'a rekor ceza
06 Mart 2013 - 14:44 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği rekabet düzenleme birimi Microsoft'a rekor ceza ödemeye mahkum etti

Avrupa Birliği'nin rekabet konusundaki denetleme ve düzenleme birimi, Microsoft'un,Avrupalı tüketicilere web tarayıcısı seçim şansı sunma sözünü yerine getirmediği gerekçesiyle 561 milyon euro ceza ödemesine karar verdi. Microsoft Avrupa'da yapılan bir anti-tröst soruşturmasında uzlaşmaya varmak için 2009'da Windows işletim sisteminin bir önceki versiyonu için tüketiciye rakip firmaların web tarayıcılarını seçme şansı sunmayı kabul etmişti. Şirket açıklanan son rakamla birlikte bugüne kadar rekabet sorunlarına bağlı olarak toplam 2.16 milyar euro ceza ödemiş olacak.
Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, uzlaşmalarda yapılan bu tür taahhütleri çok ciddiye aldıklarını söyledi. Almunia, "Kuşkusuz bur tür kararlarda sıkı bir bağlılık gerekir. Riayet edilmemesi ciddi bir ihlaldir ve yaptırım uygulanmasını gerektirir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)